Filozoful Mihai Sora este alaturi de protestatarii din Alba Iulia. La Sibiu au iesit in strada peste 5.000 de manifestanti

Duminica, 26 Noiembrie 2017, ora 19:53
5697 citiri
Filozoful Mihai Sora este alaturi de protestatarii din Alba Iulia. La Sibiu au iesit in strada peste 5.000 de manifestanti
Foto: Ora de Sibiu

Filozoful si eseistul Mihai Sora, in varsta de 101 ani, participa, duminica, la Alba Iulia, alaturi de peste 200 de oameni, la protestul impotriva Revolutiei fiscale si Legilor justitiei. El a declarat ca fara justitie am ajunge sa ne conduca "hotii si ticalosii".

Mihai Sora a ajuns la protest dupa mai bine de o jumatate de ora de la inceperea acestuia si a primit aplauze din partea celor prezenti. Filozoful a spus ca este normal ca oamenii sa se intereseze de "soarta cetatii", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intrebat daca este important sa aparam justitia, Mihai Sora a raspuns: "Bineinteles. Ce ne-am face fara justitie? Am ajunge sa ne conduca hotii si ticalosii daca nu exista justitie".

De asemenea, intrebat ce mesaj transmite protestatarilor, acesta a spus: "Le urez ca protestele lor sa fie incununate de succes si in orice caz sa nu se lase".

Intrebat daca ne maturizam atat de greu, avand in vedere ca a trecut mult timp de la Revolutie, Sora a raspuns: "Nu stiu daca noi ne maturizam atat de greu sau clasa politica a reusit sau n-a reusit sa tina drumul drept pe care ar trebui sa-l tina".

Totodata, filozoful a spus ca Guvernul ar trebui sa se puna in slujba intereselor poporului.

"Guvernul sa aiba urechi si sa auda, sa aiba ochi si sa vada si sa traga consecintele. Nu poate sa guverneze fara sa se alinieze in intregime pe vointa populatiei pe care o guverneaza. Un guvern este un slujitor. Asta este un guvern. Nu e un stapan, e un grup de oameni de bunavointa, sau asa ar trebui sa fie, care se puna in slujba interselor generale, a intereselor poporului intreg", a mai spus Mihai Sora.

Intrebat daca el crede ca e bine ca protestatarii sa scandeze "PSD, ciuma rosie", Sora a raspuns: "Ca e ciuma, e limpede, ca e rosie, ramane de vazut".

Filozoful in varsta de 101 ani a plecat in mars, alaturi de cei peste 200 de protestatari, pe cele mai aglomerate strazi din municipiu.

Protestul de la Alba Iulia a inceput, la ora 18:00, in fata Prefecturii Alba, iar la inceputul lui s-au s-au ascultat cantece patriotice, in timp ce protestatarii scandau "PSD, ciuma rosie".

O ora mai tarziu, protestatarii au plecat in mars pe cele mai aglomerate strazi din oras, scandand lozinci la adresa guvernului.

Si la Sibiu au iesit in strada o multime de oameni

Peste 5.000 de oameni sunt, duminica seara, in strada si protesteaza impotriva legilor justitiei. Oamenii s-au inttalnit in Piata Unirii si au scandat impotriva Guvernului si a liderului PSD, Liviu Dragnea.

"In statul de drept, justitia este independenta" sau "Liviu dragnea sa ajungi imbracat in multe dungi" sunt noile pancarte cu care au iesit protestatarii in Sibiu.

Manifestantii au plecat in mars pe mai multe strazi din oras, urmand sa se intoarca, la final, in Piata Unirii.

Proteste au avut loc si la Galati

Si la Galati sunt peste 500 de oamenii care protesteaza, duminica seara, in fata Palatului Prefecturii. Inarmati cu fluiere si vuvuzele, manifestantii au scandat o ora lozinci impotriva guvernantilor: "Hotii", "DNA sa vina sa va ia", "PSD, ciuma rosie", "Anticipate" si "Ati reusit, ne-ati unit".

Protestatarii au plecat apoi in mars pe strazile orasului fluturand steaguri tricolore si ale Uniunii Europene. Protestul de la Galati s-a incheiat fara incidente

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#proteste Sibiu, #proteste Alba Iulia , #proteste