Flashmob la Ministerul de Finante, sustinut de romanii intrati in greva fiscala

Vineri, 27 August 2010, ora 10:55
3656 citiri
Flashmob la Ministerul de Finante, sustinut de romanii intrati in greva fiscala

Mai multi romani care sunt obligati de statul roman sa isi plateasca taxele pe baza ordonantei de urgenta cu referire la drepturile de autor se vor strange vineri, la ora 11.00, in fata Ministerului de Finante, ca sa depuna o petitie, sperand ca guvernantii ii vor lua in seama si nu ii vor mai umili.

Petitia a fost lansata la initiativa jurnalistului Cristian Ghinea si solicita o declaratie online unica si anuala.

"Am primit 3.000 de semnaturi pe petitia la care spune ca nu platim statului taxele astea pana nu se face o forma unica, o declaratie unica si online. Iar azi (vineri n.red.) la 11.00 ne ducem cu aceasta petitie la Ministerul de Finante. Nu am organizat eu flashmobul, dar daca vin 100 de persoane tot este bine", a declarat jurnalistul Cristian Ghinea pentru Ziare.com.

Initiatorul acestei petitii a indemnat miercuri la greva fiscala, iar mii de romani care se afla in aceeasi similara i s-au alaturat.

"Deocamdata am reusit ca 3.000 de oameni sa declare ca nu platesc taxele, adica intra in greva fiscala, pana nu se rezolva cerintele. Astea sunt cerinte banale intr-un stat european. Iar ce au spus ei ca se pot face online, se pot face din luna septembrie, dar tot trebuie declaratii.

Deocamdata sper ca acesti 3.000 de oameni sa faca ce au promis si sa nu plateasca taxele, pana cand nu se rezolva problema asta. Ii indemn pe toti sa nu plateasca taxele si daca vom primi amenzi o sa ne asociem si o sa le contestam in justitie. Mesajul meu este: Nu platiti taxele pana nu aveti o declaratie unica online si anuala", ne-a mai spus Cristian Ghinea.

Cei care se strang vineri in fata Ministerului de Finante au fost invitati sa participe la acest flashmob prin intermediul retelelor de socializare.

"Flashmob la Ministerul de Finante - Vineri intre 11.00 - 11.10 - Statul roman va anunta ca aveti de trimis 25 de declaratii fiscale pe an. Pe Internet deja au aparut apeluri la protest impotriva birocratiei umilitoare. Daca, spre deosebire de guvernanti, noi am fi normali, ar trebui sa le aratam ce credem despre asta. Daca nu, ne meritam soarta", se arata pe pagina de Facebook.

Organizatorii anunta ca acest flash-mob este independent de orice partid/influenta politica si acuza o conduita a statului veche de cel putin un deceniu, indiferent de partidul aflat la putere.

Cei care participa sunt rugati sa aduca un borcan plin cu monede - care reprezinta taxele lor catre Statul care ne ofera "atat de mult" in schimbul contributiilor noastre.

"Borcanele le vom depune jertfa in fata Ministerului de Finante. Astfel poate ca se vor gasi resurse de organizare a unui serviciu civilizat. Mai aducem si trei foi pe care scriem Greva Fiscala (trei cate formulare trebuie completate) si pe care le plasam in fata aceluiasi Minister", mai anunta organizatorii.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#greva fiscala petitie, #organiza flashmob ministerul Finantelor, #greva fiscala Cristian Ghinea , #proteste