Functionarii publici, pichet la Guvern: Am ajuns in pragul disperarii

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 13:40
2917 citiri
Functionarii publici, pichet la Guvern: Am ajuns in pragul disperarii

Reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) anunta ca 3.000 de sindicalisti din administratia publica locala vor picheta, in 10 septembrie, sediul Guvernului, fiind nemultumiti de salariile mici si urmand sa faca pregatiri pentru o eventuala greva de avertisment.

Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, Valer Suciu, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca angajatii din administratia locala sunt nemultumiti de grila de salarizare si solicita revenirea la salariile din decembrie 2009, deblocarea posturilor vacante, precum si plata orelor suplimentare si acordarea de tichete de masa si prime de vacanta.

"Desi am stabilit cu ocazia negocierilor avute cu Ministrul delegat pentru Dialog Social prioritatile care trebuie solutionate din lista de revendicari, pana la aceasta data nu s-a rezolvat niciuna si nici nu am constatat ca ar exista din partea reprezentantilor Guvernului Romaniei vointa reala pentru rezolvare.

Pentru alte categorii de bugetari, Guvernul a identificat solutii pentru plata orelor suplimentare, majorarea veniturilor salariale, acordarea voucherelor de vacanta, toate acestea sunt binevenite si le apreciem, dar condamnam discriminarile care se fac intre diferitele categorii de bugetari si intre diferitele categorii sociale.

O foarte mare parte dintre salariatii din administratia publica locala au ajuns in pragul disperarii, nemaiputand suporta cheltuielile sociale, datorita veniturilor foarte mici, sub 1.000 de lei pe luna", a spus Valer Suciu.

Suciu a adaugat ca, in 10 septembrie, 3.000 de bugetari din toata tara vor picheta sediul Guvernului, intre orele 13.00 si 15.00, iar daca negcocierile cu guvernantii vor esua, sindicalistii vor continua protestele.

Urmeaza greva?

"Dupa pichetarea Guvernului, vom avea o intalnire la nivel de federatie, iar daca revendicarile noastre nu vor fi acceptate, vom pregati declansarea unei greve japoneze si apoi a unei greve de avertisment, cu intreruperea activitatii timp de doua ore", a completat Valer Suciu.

Sindicalistii din cadrul FNSA au spus ca pe lista de revendicari este si o solicitare referitoare la politistii locali, care ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca angajatii din cadrul Inspectoratelor de Politie Judetene, deoarece au aceleasi atributii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#functionari pichet Guvern, #functionari pichet Guvern septamebrie, #sindicalisti Guvern salarii , #proteste