Golanii de la Unirii il vor pe Regele Mihai (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 17:17
4025 citiri
Golanii de la Unirii il vor pe Regele Mihai (Opinii)
Foto: Ziare.com

Huliganii care pana de curand incendiau tribune si spargeau masinile echipelor de fotbal au evadat din stadioane si au aterizat in Piata Unirii, stigandu-si drepturile de cetateni si huiduindu-l pe antrenorul Basescu. Au rupt panselutele plantate de primari si au strivit picioarele jandarmilor cu bolovani din Centrul Istoric.

Duminica s-au hotarat sa faca si politica. Si a iesit o violenta intr-adevar de nedescris, nu asa cum fusese anuntata de televiziuni cu o seara inainta.

In prima seara, cand nu reusisera sa provoace mai mult de o grenada cu gaze lacrimogene, pentru ca ar fi fost infiltrati, au fost stigmatizati. Aveau sau nu aveau dreptul la o opinie politica? Nu a mai contat, pentru ca actele de vandalism de aseara au sters si ultima nota de intelegere. Indiferent de cine ar fi fost trimisi acolo, si au fost sigur "manevrati" si coordonati de alti golani, indiferent de partea cui ar fi jucat si pe cine au vrut sa compromita, acei giboni cu mintea infierbantata trebuie prinsi si condamnati pentru acte de vandalism si distrugere de bunuri.

Altfel, o data in plus statul face dovada ca este la furat. Daca la o demonstratie de o mie de persoane, dintre care cateva zeci maxim se retrag ca sa distruga magazine si sa incendieze masini, fortele de ordine se comporta mai haotic si dezorganizat decat protestatarii cuminti din celalalta piata ocupata, atunci vina nu mai poate fi aruncata in final pe umerii nimanui decat in carca fortelor de ordine cu buget marit.

Ca au vrut sa compromita protestele, ca sunt ai Puterii sau ai Opozitiei si au incercat sa compromita cealalta tabara, nu ma intereseaza. Daca nu vor fi identificati rapid, arestati si condamnati, evenimentele care vor urma au drum liber spre degenerare totala. Iar atunci vom sti sigur cine e vinovatul, de la un capat la altul. Iar astfel se va face, indirect, si dovada faptului ca au fost folositi pentru a compromite. Pentru a murdari sentimente sincere si actiuni ale libertatii de exprimare atat de mult uitate.

Adevarul e dincolo de toate manipulari transmise prin mass-media. Iar grupul care s-a strans pana la urma duminica in centrul Bucurestiului e la fel de pestrit si amestecat ca si interesele marilor golani ai Romaniei. Daca vandalii din strada ingrozeau telespectatorii, la fel de ingroziti ar trebui sa fiti si daca i-ati cunoaste pe golanii care ii manipulau din fotolii. Acesti golani infiltrati in cei 22 de ani in toate structurile statului - de la varful lui pana la baza.

Daca guvernantii si toti politicienii se vor agata de actele unor descreierati si vor rata mesajul de baza transmis nu doar in Bucuresti, ci in toate orasele mari din tara, atunci ei nu mai au nicio sansa. Cum nici noi nu mai avem decat sansa ca "strada" sa le repete strigatul ei de fond pana il vor auzi. Apoi, pana il vor intelege. Aici nu mai este vorba doar despre Basescu, Boc, Udrea si ceilalti gascari tristi. Este vorba despre niste principii si despre o idee.

Primul lucru articulat cu subiect si predicat ar fi respectarea alegerilor separate la termen. Asa cum scrie in Constitutie, asa cum trebuia sa fie. Daca dincolo de asta, strada ii va invata pe politicieni sa respecte valorile, va fi iarasi un castig. Puterea trebuie sa inteleaga ca nu este mai presus de lege. Iar Opozitia, chiar daca inca se scalda din prostie in prostie, trebuie sa afle ca a trecut timpul lui "da-te tu, ca sa vin eu".

Evident ca golanii care au incendiat Piata Unirii nu il vor pe Regele Mihai. Asta in cazul fericit in care au auzit si stiu cine este. Ei nu vor nimic decat sa isi elibereze furia si prostia care-i apasa cu o forta incredibila. Ei vor sa fie vedeta zilei. Atat. Restul nu-i intereseaza, pentru ca nu traiesc decat de pe o zi pe alta. Altfel ar fi strigat, dupa "Jos Basescu!", de exemplu, "Sus Regele Mihai", iar apoi nu s-ar fi comportat ca niste primate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste violente Piata Unirii, #revolta Bucuresti proteste, #suporteri ultrasi proteste violente , #proteste