Huiduieli la Iasi de ziua Unirii: Vrem autostrada, nu penali pe strada!

Miercuri, 24 Ianuarie 2018, ora 12:36
6327 citiri
Huiduieli la Iasi de ziua Unirii: Vrem autostrada, nu penali pe strada!

Zeci de oameni au huiduit in timpul discursurilor oficialitatilor care au luat parte la manifestarile organizate la Iasi de ziua Unirii Principatelor Romane.

Oamenii au scandat "Vrem autostrada, nu penali pe strada", "Hotii, hotii", si "PSD, ciuma rosie".

Scandarile au inceput odata cu discursul consilierului prezidential Andrei Muraru, continuand si in timp ce la microfon erau prefectul judetului Iasi, Marian Grigoras si seful Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, lider al filialei judetene a PSD.

Dintr-o alta zona a Pietei Unirii s-au auzit scandari prin care oamenii cereau unirea Romaniei cu Republica Moldova.

Dupa discursurile sustinute de oficialitati, au fost depuse coroane la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, moment urmat de o parada militara.

La finalul paradei, cateva zeci de persoane s-au prins in Hora Unirii.

Dupa manifestarile din Piata Unirii, oficialitatile vor merge la Manastirea "Trei ierarhi", unde vor depune jerbe de flori la mormantul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, in timp ce in Piata Unirii participantilor le vor fi impartite placinte.

In jurul statuii lui Cuza din Piata Unirii a fost desfasurat un steag de mari dimensiuni.

Manifestarile din Piata Unirii au inceput la ora 11:00, in prezenta a aproximativ 3.000 de oameni. Intre cei prezenti s-a aflat un grup care a strigat "Unire", avand pancarte cu mesajele "Unirea obiectiv national", "1918 - Unire, 2018 - Reunire".

Tot azi s-a anuntat o premiera in Anul Centenar: O localitate de peste Prut a votat unirea cu Romania.

De asemenea, mai multe persoane de la Iasi au avut pancarte cu mesaje pentru inceperea lucrarilor la autostrada Iasi-Targu Mures - "Cerem autostrada marii Uniri".

Inaintea ceremoniilor, participantilor le-au fost impartite stegulete tricolore. De asemenea, mai multe persoane au impartit "Proclamatia de la Iasi" - un document in zece puncte, prin care se cer investitii pentru Iasi, referendum pe tema modificarilor la legile justitiei, interzicerea accesului in functii a persoanelor condamnate penal, reducerea numarului de parlamentari si depolitizarea administratiei centrale si locale.

La manifestari au fost prezente autoritati locale si judetene, parlamentari, sefi ai institutiilor din judet, precum si liderul PNL, Ludovic Orban, fostul premier Victor Ponta si Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei.

Citeste masajele lui Klaus Iohannis si Liviu Dragnea referitoare la Mica Unire.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...