Ialomitianu cedeaza: plata stimulentelor va fi deblocata

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 16:42
3360 citiri
Ialomitianu cedeaza: plata stimulentelor va fi deblocata
Foto: Realitatea TV

Ministrul Gheorghe Ialomitianu le-a promis protestatarilor de la Ministerul Finantelor ca le va plati stimulentele financiare restante, pentru lunile august si septembrie 2010.

Cocotat pe un scaun, in mijlocul protestatarilor, pe holul din fata biroului sau, Ialomitianu le-a promis salariatilor sai ca deblocheaza plata stimulentelor, dupa ce o comisie speciala va analiza repartizarea acestora.

In aplauzele salariatilor care protesteaza, ministrul a spus: "am negociat cu liderii dumneavoastra, am ajuns la puncte comune. Deblocam plata stimulentelor prin analiza, de catre o comisie, a modului in care directorii au repartizat aceste stimulente. Vrem ca cei care au muncit, cei care sunteti aici, sa fiti platiti. Nu vreau ca directorii sa fie beneficiari ai stimulentelor. Vrem ca aceste stimulente sa se acorde in mod corect. Este o problema de timp".

Protestul continua la Finante - urmareste minut cu minut

In ce priveste o a doua revendicare a salariatilor, o Lege a salarizarii echitabila, Ialomitianu le-a spus protestatarilor ca "am cerut liderilor de partid sa aprobe echitabil Legea salarizarii, marti, in Parlament. Veti primi salarii in mod corect si veti avea protectie juridica impotriva evaziunii fiscale. Eu vreau sa va asigur ca veti avea un sistem de salarizare echitabil".

Vasile Marica: Ministrul va semna stimulentele pe august si septembrie

Vasile Marica, Liderul Aliantei "Sed Lex", anuntase, cu putin timp inainte ca Ialomitianu sa iasa din biroul sau, ca s-au discutat mai multe puncte, printre care si semnarea stimulentelor pe august si septembrie, cu care ministrul a fost de acord.

Intr-o declaratie de presa tinuta ulterior, ministrul de Finante a subliniat inca o data ca s-a decis impreuna cu liderii sindicali organizarea de comisii comune care sa analizeze modul de acordare a stimulentelor, deoarece "sunt multe semnale ca acest sistem nu functioneaza conform legii".

De asemenea, Ialomitianu a anuntat ca s-a convenit asigurarea protectiei juridice pentru cei care lucreaza in control fiscal, la Garda Financiara sau la vama.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#protest Finante, #stimulente angajati finante, #Ialomitianu stimulente , #proteste
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
La revedere bunastare ! Sa ne ca cam des si gros in el de viitor al tarii . Totul se reduce la matz aici , la fiecare cat ciordeste .