Idee inedita de protest: Toti romanii sa iasa din case in acelasi timp, pentru 15 minute

Sambata, 04 Februarie 2017, ora 11:38
102274 citiri
Idee inedita de protest: Toti romanii sa iasa din case in acelasi timp, pentru 15 minute
Foto: Arhiva Ziare.com

Actorul Dragos Bucur a postat pe Facebook o idee inedita pentru protestele de duminica anti-ordonanta Iordache.

El sustine ca ii intelege pe oamenii care, din diverse motive, nu pot ajunge la manifestatiile din Capitala si alte orase, insa are o rezolvare pentru acestia: "Dar daca duminica intre 22.00 si 22.15 ies toti oamenii in strada?".

Asa ca Dragos Bucur propune ca toti oamenii din aceasta tara sa iasa, nu neaprat la proteste, ci in fata casei sau blocului, pret de 15 minute.

Iata ce proteste se anunta in weekend in Romania si in diaspora

"Am o idee si cred ca e buna! Ma tot intreb de ce nu ies mai multi oameni in strada sa ceara retragerea ordonantei buclucase, stiu sigur ca sunt mai multi! Motivele sunt probabil diverse: unii au copii pe care nu au cu cine sa ii lase, altii muncesc 14-15 ore si sunt prea obositi, unii sunt prea batrani, unii pur si simplu locuiesc prea departe de locurile in care se demonstreaza!

Dar daca duminica intre 22.00 si 22.15 ies toti oamenii in strada? Nu in fata guvernului sau in pietele centrale, nu in zonele in care se vor strange oricum cei 200.000-300.000 de oameni care ies de 4 zile, ci in fata blocului, a casei, a locului de munca!", a scris pe Facebook Dragos Bucur.

Actorul este de parerea ca, daca milioane de oameni vor iesi in strada pentru 15 minute, o lume intreaga se va uita inspre Romania, iar Guvernul se va vedea nevoit sa abroge ordonanta privind modificarea Codurilor Penale.

"Va imaginati??? Milioane de oameni iesiti pentru 15 minute in strada pentru a isi exprima dorinta ca tara asta sa aiba un viitor mai curat? Ca la inviere, cand iesiti sa luati lumina, doar ca de data asta iesiti sa dati lumina...

E doar o idee, dar daca O TARA INTREAGA va iesi in strada pentru 15 minute nimeni nu va putea sa ne refuze dorinta si o lume intreaga se va uita inspre Romania si spre noi", a notat el.

Dragos Bucur a propus ca aceasta idee sa fie promovata atat in mediul online, precum si in randul celor care nu au acces sau nu obisnuiesc sa navigheze pe Internet.

"Daca credeti ca poate functiona, sharuiti ideea, transformati-o intr-un mesaj mai simplu si mai concis si spuneti-le celor din jurul vostru care nu "traiesc in online", parinti, vecini, prieteni, colegi si rude sa isi puna caciuli, manusi si o geaca groasa, sa faca o pauza de 15 minute si sa stea in fata casei. Atat. Hai sa facem lumina in Romania duminica seara intre 22.00 si 22.15", a conchis Dragos Bucur.

D.T.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#protest duminica, #toti romanii strada duminica , #proteste