Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Inca un protest la Cotroceni: Transportatori si angajati din industria auto isi striga nemultumirile la poarta lui Iohannis

Joi, 02 Iunie 2016, ora 12:22
2970 citiri
Inca un protest la Cotroceni: Transportatori si angajati din industria auto isi striga nemultumirile la poarta lui Iohannis
Foto: Realitatea TV

Cu doar cateva zile inainte de alegerile locale, sute de transportatori si angajati din industria auto protesteaza, joi, la Palatul Cotroceni.

Ei sunt nemultumiti ca marile proiecte de infrastructura sunt afectate de intarzieri uriase, potrivit unui comunicat remis Ziare.com de catre Blocul National Sindical (BNS), care a organizat protestul.

BNS arata ca problemele din sectorul de transport afecteaza competitivitatea economiei si cresc riscurile de a pierde investitii si locuri de munca.

"Institutia-cheie in implementarea acestor proiecte, Ministerul Transporturilor, este profund alterata functional, corupta si suprapopulata cu personal care in marea sa majoritate nu are pregatirea necesara de profil", sustin reprezentantii BNS.

Ce nemultumiri au protestatarii

In consecinta, ei vor depune, in jurul orei 12:00, la Palatul Cotroceni, o scrisoare deschisa, in care cer ca presedintele Klaus Iohannis sa medieze o intalnire intre reprezentatii Guvernului si sindicate.

Protestatarii cer ca sa fie luate niste masuri pe termen scurt "in vederea imbunatatirii activitatii Ministerului Transporturilor, crearii unor mecanisme de lucru interministeriale permanente prin implicarea pe langa Ministerul Transporturilor a Ministerului Fondurilor Europene, a Ministerului de Finante, a Ministerului Justitiei si a Ministerului Economiei".

De asemenea, la randul lor, reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Transporturi (FNST Elcatel) au o serie de revendicari, printre care:

  • - adoptarea proiectului de lege privind statutul personalului feroviar,
  • - respectarea legislatiei privind termenele de aprobare a bugetelor de venituri si cheltuieli din societatile feroviare si filialele acestora,
  • - eliminarea accizelor din pretul motorinei utilizate in sistemul feroviar,
  • - asigurarea unei finantari corespunzatoare din partea statului roman pentru dezvoltarea infrastructurii de transport feroviar si aducerea acesteia la standarde europene.
  • La protest participa, printre altele, Sindicatul Automobile Craiova, Sindicatul "Automobile Romania" si Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare.

    In ultima vreme, Palatul Cotroceni a fost pichetat frecvent.

    Amintim de exemplu ca, miercuri, mii de profesori si-au aratat dezacordul fata de propunerile salariale pe care le-au primit de la Ministerul Muncii, printr-un mars care a pornit de la Guvern si a avut ca punct final Palatul Cotroceni.

    C.P.

    Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
    Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
    Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
    BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
    BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
    Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
    #protest transportatori Cotroceni, #protest angajati industria auto, #protest Cotroceni , #proteste