UPDATE Incidente la Pungesti: Gardul Chevron a fost rupt, iar un protestatar dus la duba

Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 12:59
4714 citiri
UPDATE Incidente la Pungesti: Gardul Chevron a fost rupt, iar un protestatar dus la duba
Foto: Digi24

Circa 400 de localnici din Pungesti si activisti de mediu au protestat sambata in aceasta localitate fata de lucrarile efectuate de compania americana Chevron pentru explorarea gazelor de sist.

In jurul pranzului, protestul a devenit unul violent. O parte dintre manifestanti au rupt gardurile de sarma care imprejmuiesc terenul pe care Chevron instaleaza prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.

Ei au inceput sa arunce cu pietre inspre muncitori si agentii de paza, si au intrat pe proprietatea companiei, relateaza corespondentul Digi24.

Autoritatile au sporit imediat numarul de jandarmi si politisti prezenti la fata locului. Pentru a stopa furia protestatarilor au fost folosite gaze lacrimogene, relateaza sursa citata, informatie infirmata ulterior de Jandarmerie.

Fortele de ordine au reusit sa ii impinga spre un teren privat din apropierea drumului Vaslui-Garceni pe manifestantii care strigau "Jandermeria apara hotia", "Jos Guvernul", "Tradatorii", "Murim, luptam, Pungestiul aparam" si fluturau tricolorul.

O mare mobilizare a fost facuta pe Facebook pentru ziua de sambata, activisti de mediu din intreaga tara anuntandu-si participarea, in semn de solidaritate cu localnicii din Pungesti, care se opun exploatarii gazelor de sist.

Marius Taranu, purtator de cuvant al Jandarmeriei mobile Bacau, a declarat la Digi24 ca cei care au incalcat proprietatea privata sunt pasibili de pedepse cu inchisoarea, pentru mai multe infractiuni.

In jurul orei 13 unul dintre liderii protestatarilor a fost ridicat de politisti si dus la duba, pentru a fi retinut, moment in care protestatarii au format un lant uman, incercand sa impiedice actiunea fortelor de ordine.

Conform jurnalistilor de la Realitatea TV protestatarul retinut ar fi si liderul galeriei FC Vaslui.

Fortele de ordine au intervenit pentru deblocarea drumului. Intre timp numarul protestatarilor creste, mai multe microbuze si autocare din Sibiu, Cluj sau Bucuresti sosind la fata locului.

Jurnalistii de la Adevarul sustin ca 10 persoane ar fi fost retinute si duse la sectie, dar informatia nu este confirmata oficial.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#protest Pungesti rupt gard, #protest Pungesti gaze , #proteste