Invatatoarea aflata in greva foamei se simte din ce in ce mai rau

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 08:02
2121 citiri
Invatatoarea aflata in greva foamei se simte din ce in ce mai rau
Foto: jurnaldeziarist.blogspot.com

Invatatoarea din Caracal, aflata in greva foamei de 50 de zile, nu a acceptat perfuziile desi a fost la un pas de moarte.

Invatatoarea Cristina Anghel a fost convinsa, cu greu, de medicul de garda sa bea niste apa cu potasiu, pentru a nu-i ceda inima, informeaza Realitatea TV.

Desi starea ei de sanatate se inrautateste, vrea sa continue protestul pana cand guvernantii vor rezolva problemele din educatie.

"Vineri a fost o zi foarte grea. Norocul meu este ca sunt intr-un spital cu profesionisti si unde oamenii chiar vor sa ma ajute. Vineri am fost convinsa de doamna doctor sa beau putin potasiu ca sa nu imi cedeze inima", a explicat Cristina Anghel.

"Nu am voie nici macar sa ies pe terasa sa iau o gura de aer pentru ca trebuie sa stea tot timpul cineva langa mine si oamenii astia nu ma au numai pe mine, mai au si alti pacienti", a explicat femeia.

Cu toate acestea, invatatoarea este hotarata sa continue greva foamei intrucat, spune ea, "in momentul in care le voi accepta promisiunile, cei de la Guvern vor uita ca exist in acest spital si ma vor uita aici".

Femeia inca mai spera si asteapta ca in Romania, Constitutia sa fie legea fundamentala.

"Poate ca acesti oameni au gresit. Este omeneste sa gresesti, dar astept ca acesti oameni, sa realizeze ca au gresit nu fata de cetateanul Anghel Cristina ci fata de o intreaga societate. Astept sa realizeze ca au gresit si sa isi indrepte greseala. Eu nu voi renunta le spun, indifernt de consecinte pentru ca stiu ca am un drept si am o obligatie de a apara acest lucru cu orice pret", a explicat invatatoarea.

Totodata, ea este dezamagita ca presedintele Traian Basescu si premierul Boc nu au dat niciun telefon si nu s-au interesat de starea ei.

"Un gest omenesc, de om la om nu de presedinte la cetatean. Putea sa ma sune macar sa ma intrebe ce fac. Este omeneste. Exact cum am vorbit frumos de domnul Funeriu, desi are si dumnealui pacatele lui. Am tinut sa explic ca a avut un gest omenesc. Dar domnul prim-ministru, ce-i cade, ce pierde? In primul rand ca sunt o femeie, in al doilea rand ca sunt un cetatean al acestei tari care plateste taxe si impozite si are drepturi, iar in al treilea rand protestez tocmai pentru abuzurile pe care le face el. Ce il costa sa dea macar un telefon? Nu se poate asa ceva", a mai spus invatatoarea.

In privinta declaratiei primvicepresedintelui PD-L Adriean Videanu, potrivit caruia "chiar daca ar mai intra o mie de cadre didactice in greva foamei, nu se va schimba nimic", Cristina Anghel declara ca nu o intereseaza parerea lui.

"Ca sa fu sincera, prea putin ma intereseaza parerea lui. Romania are o Constitutie iar aceasta spune ca nimeni nu este mai presus de lege si mai mult decat atat, garantul institutiei este presedintele tarii care este normal sa faca o mediere intre societatea civila si autoritati atunci cand este cazul si este nevoie", a conchis invatatoarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#invatatoare greva foamei Caracal , #proteste