UPDATE. VIDEO Protestul din Bucuresti: Au fost amendate peste 200 de persoane, 12 jandarmi au fost raniti. Prefectul Alin Stoica: " Nu renuntam la restrictii"

Marti, 30 Martie 2021, ora 09:13
4676 citiri
UPDATE. VIDEO Protestul din Bucuresti: Au fost amendate peste 200 de persoane, 12 jandarmi au fost raniti. Prefectul Alin Stoica: " Nu renuntam la restrictii"
Mii de oameni au iesit in strada in Bucuresti FOTO Hepta

Prefectul Capitaei, Alin Stoica si sefii Jandarmeriei si Politiei din Bucuresti au facut declaratii de presa cu privire la protestele de luni seara. Oficialii au precizat ca nu vor fi ridicate masurile si fac apel la conformare voluntara.

Principalele declaratii

Prefectul Alin Stoica:

Voi incepe mai intai cu un cuvant de multumire pentru toti bucurestenii care respecta ordinea si masurile. Ei sunt peste 2 milioane de oameni care o fac si despre ei nu prea vorbim. Am vazut cu toiti ca a fost un protest, tinut sub control de fortele de ordine care au incercat sa pazeasca sanatatea si bunurile din Capitala. Tin sa le multumesc jandarmilor pentru asta.

Referitor la incidentele de noaptea trecuta. Protestul a fost tinut sub control de jandarmi, cu calm, promptitudine si profesionalist.

Din pacate, spre finalul acestui protest 300 de oameni au devenit agresivi.

Vreau sa le transmitem pe aceasta cale celor care incalca ordinea de drept sa nu mai confunde calmul cu lipsa de fermitate.

"Nu renuntam la masuri"

Nu vom renunta la aceste masuri pentru ca aceste masuri ne protejeaza pe noi. Este o limitare a confortului. Magazinele nu se inchid, se schimba programul. In Austria magazinele in mod normal se inchid la ora 18.00.

Col Ionel-Catalin Stegaroiu, serul Jandarmeriei Bucuresti:

Am avut doua proteste, in Piata Victoriei si Piata Universitatii, care, la un moment dat, spre miezul noptii, si-a pierdut caracterul pasnic.

La un moment dat trei persoane din acest grup au schimbat directia de mers, s-au deplasat in alta directie. Cativa colegi de-ai mei au vrut sa ii legitimeze, moment in care acestia au devenit violenti.

12 jandarmi au fost raniti

Avem identificate 188 de persoane.

12 jandarmi au fost raniti, trei au ajuns la Spitalul Floreasca.

CMS-sef Bogdan Berechet, seful Politiei Capitalei:

Politia Capitalei sub suprevegherea unitatilor de parchet competente fac cercetari pentru ultraj, distrugeri (vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, statii de autobuz si geamuri ale mijloacelor de transport).

Opt organizatori amendati

Toate 188 de persoane duse de jandarmi la Politie

222 de sanctiuni in valoare de aproximativ 200.000, opt dintre acestea fiind date organizatorilor.

O parte din aceste persoane sunt audiate.

Dosarele urmeaza sa fie instrumentate de procurorii de pe langa judecatoriile sectoareloe 1,3 si 4.

acum incepem investigatiile, supravegheri ale camerelor video aflate in zona pentru a stabili participatia tuturor celor care au incalcat faptele si infractiunile mentionate anterior.

Stirea initiala

"Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, impreuna cu Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, organizeaza, la data de 30 martie a.c., incepand cu ora 08:30, o declaratie de presa cu privire la adunarile publice desfasurate pe timpul noptii.

VIDEO A doua zi de proteste fata de masurile anti-pandemie. Ce s-a intamplat in Bucuresti si in marile orase din tara

Declaratia va fi sustinuta de colonel Ionel-Catalin Stegaroiu - director general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, Alin Stoica - Prefectul Municipiului Bucuresti si comisar-sef de politie Bogdan Berechet - director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti", a transmis Jandarmeria intr-un comunicat de presa.

Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliţia a început să aresteze paşnic studenţii protestatari de la University of Southern California miercuri seara, la câteva ore după ce forţele de ordine au arestat violent la o...
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
#proteste, #jandarmeria, #prefectul alin stoica, #jandarmerie politie , #proteste