Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Jos homosexualii! Traiasca Romania!

Sambata, 23 Februarie 2013, ora 12:37
9262 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Jos homosexualii! Traiasca Romania!

Ianuarie 2012 a fost momentul declansator. Atunci, reprezentanti ai tinerei generatii s-au intors in Piata Universitatii.

E adevarat ca nu ma asteptam ca mesajul lor sa fie unul antieuropean, anticapitalist, in general, unul orientat impotriva reformelor.

Am revazut scene de lupta, sloganuri impotriva sistemului. Desi nu eram de acord cu ce se intampla acolo, am considerat ca acestea sunt valorile tinerilor militanti si, ca in orice democratie, trebuie ascultata toata lumea.

Apoi, o vreme am crezut ca acea explozie de ura impotriva Rosiei Montane, a gazelor de sist, a Uniunii Europene, a lui Traian Basescu, a damelor de companie si a homosexualilor e ceva pasager. A fost doar o nevroza. Noua generatie isi seteaza valorile, contesta sistemul, il pune in discutie, iar acesta reactioneaza.

Inainte de evenimentele din Piata Universitatii, m-am intrebat de multe ori de ce studentii sunt atat de putin implicati in viata cetatii. Dupa miscarile de strada din prima decada a anilor '90 s-a intrat in adormire. Tinerii s-au desprins de fenomenul social, iar vocea lor nu a mai fost auzita vreme de 15 ani.

In aceasta perioada, foarte putini sociologi si-au pus intrebari referitoare la ce gandesc cei din tanara generatie.

Apoi, brusc au iesit pe strada si se comportau ca protestatarii antiglobalizare. Nu stiu de ce, dar de multe ori te astepti ca oamenii care-ti urmeaza sa beneficieze de experienta generatiilor trecute.

Dar e firesc sa nu fie asa. Un tanar din ziua de azi nu apreciaza Uniunea Europeana pentru simplul motiv ca habar nu are cum arata Romania inainte. Degeaba ii spui ca azi traieste intr-o tara care are PIB-ul de 200 de miliarde de dolari, de trei ori mai mare decat a vecinilor bulgari, iar la inceputul anilor '80, Bulgaria era cu doua clase peste noi, aveam acelasi PIB - 50 de miliarde de dolari, dar o populatie de trei ori mai mare.

Oamenii sunt nemultumiti de ce li se intampla in prezent. Nu ei sunt vinovati de prabusirea sistemului de educatie, de prabusirea sistemului de sanatate, nu ei sunt vinovati de faptul ca le-au fost create asteptari foarte mari prin promisiuni politice fara acoperire.

Dar, odata cu intoarcerea tinerilor pe strazile cetatii, a aparut si un gen de militantism religios de care nimeni nu stia ca exista. Grupul de tineri care i-a atacat pe spectatorii filmului "The Kids Are All Right", acuzindu-i ca sunt homosexuali, a fost cea mai socanta manifestare la care am asistat de multa vreme.

Demult nu s-a mai vazut in Romania un protest atat de prostesc, de fanatic, de lipsit de nuante si de gretos cum a fost interventia de la Muzeul Taranului. Ce s-a intamplat in sala de spectacole nu are legatura cu nimic in afara Evului Mediu.

Bine ca discutam despre toleranta, despre libertate si ne trezim cu o mana de retarzi care n-au auzit inca de drepturile minoritatilor.

Culmea prostiei, l-au luat pe Dumnezeu si l-au implicat in atacuri impotriva homosexualitatii. Strigau rugaciuni, faceau poze cu aparatele digitale, vorbeau la mobil si fluturau steagul Romaniei ca nu cumva sa facem vreo confuzie, sa nu conteste cineva sfintenia si patriotismul protestatarilor.

Din pacate, nimeni nu a pus in discutie tarele Romaniei, nimeni nu recunoaste ca foarte multi dintre conationalii nostri sunt rasisti si homofobi. Discursul politic promoveaza ura pentru a atrage atentie. O retorica violenta va naste violenta. Iar astazi, asta avem.

Nu se astepta nimeni ca oamenii tineri sa nu fie impotriva sistemului, dar sa ne trezim cu prostii fanatico-religioase si fugarirea spectatorilor dintr-o sala de cinema pentru ca urmareau un "film gay" e de domeniul fantasticului.

Sunt curios cum vor fi pedepsiti inchizitorii cu aparate foto digitale si telefoane mobile care au aterizat, venind din Evul Mediu, la Muzeul Taranului Roman?

Emilian Isaila

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#protest antigay Muzeul Taranului Roman, #romani homofobie rasism, #romani protest homosexuali lesbiene , #proteste