Ziare.com

Jurnalistii participa la protestele de miercuri

Marti, 18 Mai 2010, ora 14:03

   

Jurnalistii participa la protestele de miercuri
Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind se solidarizeaza si va participa la actiunile de protest organizate miercuri in Capitala de catre toate confederatiile sindicale reprezentative la nivel national.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, FRJ MediaSind a decis sa participe la proteste pentru ca este de parere ca sacrificarea drepturilor membrilor de sindicat reprezinta "o masura ilegala, ce incalca Constitutia Romaniei, Codul Muncii, Contractele colective de munca si celelalte norme interne si internationale din domeniul raporturilor de munca".

Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind reprezinta peste 9.000 de membri din presa scrisa, radio, televiziune, edituri si tipografie si este membru cu drepturi depline al Federatiei Internationale a Jurnalistilor.

Organizatiile afiliate sunt Federatia Sindicatelor Jurnalistilor si Tipografilor din Romania, Federatia Sindicatelor din Societatea Romana de Radiodifuziune, Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor din Televiziune, Sindicatul 2002 din Societatea Romana de Televiziune, SJP din Agentia Nationala de Presa Agerpres, Sindicatul Lucratorilor din Edituri si Tipografii, SZR - Federatia Sindicatelor din Intreaga Presa, Sindicatul Liber din SC Rodipet SA, Uniunea Jurnalistilor din Republica Moldova.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1392 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cei afectati trebuie sa se pronunte cu un NU hotarat acestor masuri inumane !

Corect si indreptatit este, ca la acest miting de protest sa participe toti cei care sunt afectati in mod direct (sau indirect prin familiile lor), de aceasta masura de-adreptul imbe.cila, lipsita de logica si fara precedent, luata de guvernul Basescu - Boc ! In nici o tara din lumea asta, unde criza este s-au a fost, nu s-au micsorat pensiile, alocatiile si nu s-a luat de la cetateni atata...

 

@Boby 23

Bine, sunt destui care se vor opune! Nu se vor accepta solutiile imperios necesare de reducere drastica acheltuielilor. Intrebarea ar fi: si peste 2 luni cand tara va intra in incapacitate de plata si salariile vor trebui reduse cu 50% va va fi mai bine, domnule Boby? Sau dumneavoastra nu traiti din salariu?

...

primesc de pe net un mesaj: “stoiansilvia2002: Sa afle toata tara: “Pe 19 mai va fi cel mai mare protest de dupa 89 incoace… Ora 9 piata victoriei sunt asteptati peste 40000 de oameni. Romani veniti cu ce aveti pe acasa , sa dam hotii jos. Constanta , Timisoara , Iasi , Sibiu , Arad si-au anuntat prezenta: studenti , politisti , pensionari, revolutionari… Cine e cu noi sa dea mesajul mai departe. Ceausescu a iesit in balcon si a spus «va dau 100 de lei la salariu» si a fost impuscat. Acum ne iau 25 la suta din salariu, si noi sa tacem? Va asteptam pe 19 mai in piata victorei daca aveti curaj. DA MAI DEPARTE!!Sa afle toata tara Bookmark"

Din moment ce se refera la taiere de 25 %, presupun ca se refera tot la cei grasi!!! Poate ar trebui sa iesim si noi in strada, cei slabi, cu oualele si rosiile aferente, sa ne razbunam pe grasi si sa aratam ca si cei slabi pot castiga … Dar am uitat, este miercuri … Noi, slabii, suntem la munca …
( http://poweraxxel.wordpress.com/2010/05/18/cel-gras-si-cel-slab/ )

Uite cine sunt FORMATORII DE OPINIE

Cand tara e pe marginea prapastiei sunt destui care se grabesc sa-i mai dea un branci! Felicitari ziaristilor pentru Intelegerea situatiei! Felicitari ziaristilor pentru inteligenta!Bravo!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor