Sute de oameni au protestat si duminica in Bucuresti, in tara si diaspora: Iordache, fii atent, ce faci marti in Parlament!

Duminica, 03 Decembrie 2017, ora 22:05
19314 citiri
Sute de oameni au protestat si duminica in Bucuresti, in tara si diaspora: Iordache, fii atent, ce faci marti in Parlament!
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe proteste au avut loc si duminica seara in Capitala, in mai multe orase din tara, dar si in diaspora.

Protestatarii au cerut demisia liderilor celor doua Camere si retragerea Legilor Justitiei din Parlament.

"Interesele penale ale domnilor Dragnea si Tariceanu pun nemijlocit in pericol viitorul democratic al Romaniei, domnia legii si drepturile fundamentale, securitatea tarii si bunastarea fiecaruia dintre noi.

Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al Romaniei, este fara precedent si transant, si arata ca tentativele PSD-ALDE de subordonare politica a justitiei au devenit o problema geopolitica, cu implicatii privind securitatea militara a NATO si a Romaniei", au transmis, duminica, organizatorii protestelor.

Aceste manifestatii au avut loc la doar o zi dupa ce in Piata Victoriei din Bucuresti au avut loc violente pornite din cauza faptului ca Prima Generala a vrut sa organizeze un targ de colinde chiar in loc cunoscut de luni de zile drept locul protestelor din Capitala. Pana la urma, primaria a anuntat mutarea targului.

Ziare.com v-a trensmis in format LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor:

22:05 - Protestatarii s-au retras, dar vor continua sa iasa in strada si in zilele urmatoare.

21:38 - In ciuda frigului de afara, oamenii continua sa protesteze in Piata Victoriei si in tara.

21:05 - Imediat dupa intonarea imnului, protestatarii din fata Guvernului au inceput sa scandeze "PSD, ciuma rosie".

21:00 - In Piata Victoriei din Bucuresti se canta imnul Romaniei.

20:45 - "Iordache, fii atent, ce faci marti in Parlament!", striga protestatarii in Piata Victoriei.

20:43 - "Nu vrem sa fim condusi de hoti" si "Ajunge cu Dinastia Dragnea in Romania", se mai striga in fata Guvernului.

20:40 - "Ultima solutie, inca o Revolutie", se striga in Piata Victoriei din Bucuresti.

20:25 - "Statul la caldura naste dictatura", "Si copiii din Bihor stiu ca Dragnea-i infractor", "Revolutia fiscala, cea mai mare pacaleala" si "Dati-mi tara inapoi, nu suntem un neam de oi", au strigat duminica seara protestatarii din Oradea.

20:22 - Si constantenii au iesit duminca seara la protest. "Bucuresti, nu uita! Constanta-i de partea", este mesajul celor din Constanta pentru cei din Piata Victoriei.

20:17 - "Nu vrem sa fim condusi de hoti", striga protestatarii de la Cluj, care marsaluiesc. In capatul coloanei acestia au pus un banner imens pe care scrie "Suntem cu ochii pe voi".

20:15 - Oamenii care au venit in fata Guvernului au adus si steagul Americii. "Rezistam, nu cedam" si "Rezistam, insitam!", striga acestia.

20:11 - Protestatarii din Bucuresti striga "Firea, demisia!".

20:10 - In Piata Victoriei din Bucuresti un protestatar bate la tobe. "Dragnea, nu uita, puscaria-i casa ta", strica protestatarii.

20:07 - Si la Brasov oamenii s-au strans in Piata Sfatului pentru a protesta. "Ne-am saturat, cat ne-ati furat", striga protestatarii.

20:02 - In Piata Victoriei protestarii striga "Firea, nu uita! Asta nu e piata ta!", dar si "Rezistam, nu cedam" si "PSD, ciuma rosie".

19:55 - Si la Galati este organizat un protest.

19:53 - Si la Alba Iulia este organizat un protest. Zeci de oameni au plecat in mars si striga "Justitie, nu coruptie!".

19:50 - Nici la Sibiu oamenii nu au renuntat la proteste. Sute de oameni au plecat in mars pe traseul Piata Unirii - Calea Dumbravii - Mihai Viteazu - sens giratoriu cu strada Rahovei si retur.

19:45 - Si in Piata Unirii din Iasi oamenii au iesit sa protesteze. "Bucuresti, nu uita! Iasiul e de partea ta", "Nu va fie frica! Liviu Dragnea pica" si "Dragnea, la inchisoare, nu la guvernare", striga acestia.

19:40 - Aproximativ 300 de persoane au iesit la protest la Cluj Napoca si au pornit in mars prin oras si merg spre prefectura Cluj, iar apoi se intorc in Piata Unirii, de unde au plecat. Acestia striga "Hotii, hotii" si cer demisia lui Dragnea si Tariceanu.

19:30 - In Capitala peste cinci sute de persoane s-au adunat pentru a protesta. Oamenii au adus in fata Guvernului un steag al Uniunii Europene de 15 metri patrati.

19:25 - Si la Paris mai multi romani au protestat duminica.

Foto: Gianina Fiordean

Foto: Gianina Fiordean

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste Legile Justitiei, #proteste Guvern, #protest Piata Victoriei , #proteste
Comentarii