Protestele #rezist nu contenesc: Kovesi, keep calm and keep going! (Galerie foto & video)

Duminica, 19 Martie 2017, ora 22:54
22188 citiri
Protestele #rezist nu contenesc: Kovesi, keep calm and keep going! (Galerie foto & video)
Foto: Ziare.com

Protestele au continuat si duminica seara, atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara si diaspora. A fost a 48-a zi consecutiv de protest #rezist.

Totusi, numarul de participanti a fost cel mai mic din toate duminicile de cand au inceput protestele.

Printre mesajele si scandarile manifestantilor, au fost cele legate de sustinerea procurorului general Augustin Lazar si a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, precum si ironice la adresa Olgutei Vasilescu si deputatului PSD Catalin Radulescu.

In plus, protestatarii au cerut in continuare demisia premierului Sorin Grindeanu si a presedintilor celor doua Camere, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Proteste au avut loc la Londra, Milano, Berna sau chiar si in Antarctica.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai importante informatii despre protestele de duminica:

21:58 - Potrivit News.ro, la Cluj-Napoca au participat circa 100 de protestatari, in timp ce la Brasov au fost in jur de 30.

21:47 - "Romania cere - fara gratiere!" si "Romania, trezeste-te!", striga cei aproximativ 100 de manifestanti din Piata Victoriei.

21:35 - "Mi-ati furat si simtul umorului", este mesajul unui tanar, scris pe o pancarta:

Foto: Ziare.com

Foto: Ziare.com

21:25 - Iata cum a aratat protestul din aceasta dupa-amiaza de la Pitesti:

21:20 - In Piata Victoriei sunt si la aceasta ora mai multi copii cu parintii lor, precum si manifestanti veniti cu cainii.

21:15 - Pe grupul de Facebook #REZISTENTA sunt publicate clipuri video si imagini cu proteste din Londra, Berna, Pitesti, Satu Mare, Bacau si Iasi.

21:10 - Manifestantii au aprins si in aceasta seara luminile telefoanelor mobile:

Foto: Ziare.com

Foto: Ziare.com

Foto: Ziare.com

21:07 - Proteste au loc si la Milano, unde cativa manifestanti au pancarte si steaguri ale Romaniei.

Foto: Alin Miron Stanescu

21:00 - In Piata Victoriei sunt intre 200 si 300 de protestatari, potrivit unor estimari.

20:50 - Iata alte mesaje ale manifestantilor din Piata Victoriei:

Foto: Ziare.com

Foto: Ziare.com

Foto: Ziare.com

20:29 - Un manifestant din Sibiu are o pancarta cu o tinta, pe care scrie: "Deputat Catalin Radulescu, sunt in Piata Mare din Sibiu, vino sa ma impusti".

20:27 - Iata cateva dintre mesajele protestatarilor de la Bucuresti:

Foto: Ziare.com

Foto: Ziare.com

Foto: Ziare.com

20:20 - "Kovesi, Keep calm and keep going!", este mesajul purtat de o fetita.

20:12 - "DNA, nu uita, noi suntem de partea ta!", scandeaza protestatarii.

20:10 - In fata Guvernului sunt numerosi biciclisti, dar si cativa copii printre protestatari, transmite corespondentul Ziare.com de la fata locului.

20:01 - "Vrem sa muncim, nu sa va pazim!", striga manifestantii in Piata Victoriei.

19:58 - Iata cateva dintre mesajele protestatarilor din Sibiu:

Proteste au loc si la Constanta si Londra.

19:53 - "Rezistam, nu cedam!", "Zi de zi, aici vom fi!", sunt alte doua scandari din fata Guvernului.

19:49 "Noaptea hoti, ziua mafioti!" si "Sustinem pe Codruta, nu pe Olguta", mai scandeaza protestatarii in Piata Victoriei.

19:47 - Ofiterul roman de marina din Antarctica, Vlad Lascoi, devenit cunoscut in luna februarie cu mesajele sale de protest, a postat un nou mesaj pe Facebook: "Nu va fie frica, PSD-ul cade...deocamdata doar in sondaje si in dizgratie!".

Iata si alte mesaje de protest ale acestuia

19:45 - "Tun cu apa ori cu foc, nu miscam din loc!", scrie pe o alta pancarta, tot cu referire la deputatul PSD Catalin Radulescu.

"Va e frica de noi ca suntem prea inteligenti pentru voi!", este un alt mesaj.

Iata o serie de alte pancarte ale protestatarilor:

19:41 - "Augustin, nu ceda, noi suntem de partea ta!", se scandeaza in Capitala, cu referire la procurorul general, Augustin Lazar.

19:37 - La Galati, a fost adus un cosciug pe care scrie "1921-2017 Ciuma rosie" si o coliva pe care scrie "PSD".

19:34 - Tot mai multi protestatari se aduna in fata Guvernului, acestia scandeaza impotriva PSD.

19:19 - "DNA sa vin sa va ia", "Nu vrem sa fim o natie de hoti!", "CCR, sluga PSD!", scandeaza protestatarii din Piata Victoriei.

19:07 - "Dragnea, nu uita, beciul este casa ta!", se scandeaza in fata Guvernului.

19:03 - Potrivit organizatorilor, sunt aproape 500 de manifestanti in Piata Victoriei.

19:00 - O protestatara are o pancarta pe care scrie "Trage, Cataline!", cu referire la deputatul PSD Catalin Radulescu, cel care a spus ca este pregatit sa iasa cu arma si sa traga in protestatari.

18:45 - Tot mai multi protestatari s-au strans in Piata Victoriei, unii tinand un mesaj pe care scrie "The day we give in is the day we die".

18:10 - Realitatea TV transmite ca in Piata Victoriei sunt deja cateva zeci de protestatari.

"Protestam impotriva ordonantelor abuzive si hotiei!" se numeste evenimentul creat pe Facebook pentru azi.

Manifestatia este indreptata impotriva ministrului Justitiei, Tudorel Toader, care a sugerat, in urma cu exact o saptamana, la Antena 3, ca procurorul general Augustin Lazar si procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ar trebui sa-si dea demisia.

"Se pregateste debarcarea singurilor oameni verticali ramasi in (pseudo) justitia romaneasca. Ministrul Justitiei Toader Tudorel va forta saptamana viitoare demisia sefei DNA Codruta Kovesi si a Procurorul General, Augustin Lazar.

Mesajul nostru pentru Guvern: Mainile jos de pe D.N.A.! Nu vom tolera nici un fel de atingere adusa independentei justitiei si statului de drept! E timpul sa plecati acasa. Ati primit voturile oamenilor ca sa guvernati, nu ca sa furati si sa dati legi pentru infractori", se arata in mesajul organizatorilor.

Printre revendicarile protestatarilor se numara si demisia Guvernului Sorin Grindeanu, dar si a celor doi presedinti de Camere - deputatul Liviu Dragnea si senatorul Calin Popescu Tariceanu.

De asemenea, este protest si la Cluj-Napoca, anuntat pe pagina de Facebook Protestam impotriva ordonantelor abuzive si hotiei!.

Si la Sibiu se anunta un eveniment, "Protest #Rezist Sibiu". "Duminica trebuie sa ne mobilizam in numar cat mai mare,trebuie sa demonstram ca#NePasasi#NuCedam", transmit sibienii.

La Galati, protestul este organizat sub numele de "Slujba de inmormantare a "Ciumei Rosii" si a acolitilor ei". Proteste asemanatoare au fost anuntate pe Facebook si in Brasov si Timisoara.

Pe pagina de Facebook Coruptia Ucide a fost postat un document de unde cei care doresc pot descarca modele de afise pentru protest.

Si in diaspora se anunta noi manifestari, romanii din Toronto, Milano si Munchen mobilizandu-se deja pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#protest duminica Piata Victoriei, #protest procurori Bucuresti, #protest Lazar Kovesi, #protest jos mainile DNA, #ministrul Justitiei demisie Kovesi Lazar , #proteste