Manifestari de solidarizare cu Andrei Plesu, in Capitala - Update

Duminica, 16 Martie 2014, ora 17:29
9202 citiri
Manifestari de solidarizare cu Andrei Plesu, in Capitala - Update
Foto: Facebook / Marian Dragomir

Un miting de solidarizare cu Andrei Plesu in fata atacurilor prezentatorilor Antena3 la care a fost supus are loc duminica, incepand cu ora 17:00, in Piata Universitatii din Bucuresti.

In jur de 500 de persoane sunt prezente.

Manifestantii au purtat pancarte cu "CNA ne palmuieste" si "IN HONOREM Andrei Plesu". Unii au venit cu ochelari de soare cu o singura lentila (foto), aluzie la incidentul suferit de Dan Voiculescu la intrarea la DNA.

Update: Prezent in Piata Universitatii, Gabriel Liiceanu a declarat pentru Digi24 ca "executiile publice se fac impotriva celor mai importanti scriitori si ganditori din Romania", in "aplauzele opiniei publice", care accepta aceste lucruri.

Filosoful a sustinut ca CNA trebuie sa isi faca treaba si sa ii protejeze pe cei atacati in mod nedrept, la fel cum oamenii legii ne apara atunci cand suntem atacati de "borfasi".

De asemenea, o persoana prezenta in piata a declarat la postul B1TV ca "s-a saturat ca oamenii de cultura sa fie umiliti public" in emisiunile Antenei 3. Totodata, mai multi protestatari si-au exprimat nemultumirea fata de atacurile lansate de acest post de televiziune la adresa intelectualilor.

Manifestarea de protest a fost initiata de Grupul pentru Dialog Social si Revista 22 dupa ce, in urma cu doar cateva zile, filosoful a fost jignit si atacat intr-o emisiune difuzata pe postul de televiziune Antena 3.

De asemenea, incepand cu ora 18:30, in Piata Universitatii din Bucuresti are loc un "protest apolitic in favoarea cartii si impotriva Antenei3", dupa cum sustin organizatorii acestui eveniment.

"Asasinatul moral al valorilor culturale si atacul repetat la adresa civilizatiei trebuie sa inceteze! Protestul este o reactie a societatii civile dupa linsajul mediatic la adresa lui Andrei Plesu. Aduceti si o carte!", se arata pe pagina de Facebook la a evenimentului intitulat "Deschideti cartile, inchideti Antenele!".

La scurt timp de la difuzarea emisiunii in care Andrei Plesu a fost atacat, sute de personalitati ale vietii publice, printre care scriitori, profesori, medici, jurnalisti, oameni de stiinta, avocati sau arhitecti, din tara sau din diaspora, au semnat un apel la solidarizare cu acesta.

Printre semnatari se numara Mircea Cartarescu, Gabriel Liiceanu, Lucian Pintilie, Norman Manea, Ion Caramitru, Mihai Sora, Vladimir Tismaneanu si Horia Roman Patapievici. De asemenea, apelul este sustinut de Expert Forum, Freedom House Romania, Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania, Grupul Pentru Dialog Social, Societatea Timisoara si Clubul von Humboldt Romania.

"Intr-o avalansa a calomniei si a atacului la persoana, Mihai Gadea si Mugur Ciuvica au folosit un limbaj insultator, absolut inadmisibil, la adresa profesorului Andrei Plesu. Suntem pe deplin solidari cu dreptul domnului Andrei Plesu, distins comentator al vietii noastre politice si culturale, de a se pronunta cu opinii avizate despre idei si persoane, inclusiv despre un fost sau actual presedinte al Romaniei.

Protestam categoric impotriva linsajului mediatic pus la cale, inca si inca o data, de catre postul de televiziune 'Antena 3'. Cerem organismului abilitat, CNA, sa actioneze conform legii impotriva acestor abominatiuni. Declaram cu deplina responsabilitate: agresiunea mediatica fara precedent impotriva lui Andrei Plesu comisa de Mihai Gadea si invitatii sai, constituie un atac imund la adresa adevaratelor valori ale culturii romanesti", se arata in apelul publicat de Revista 22.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#miting solidarizare Andrei Plesu, #protest Plesu, #miting Plesu Piata Universitatii , #proteste
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
O actiune sustinuta de Revista 22, inseamna ca, de fapt, este ...