Marsul Unirii cu R. Moldova, duminica, in Bucuresti

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 10:13
3362 citiri
Marsul Unirii cu R. Moldova, duminica, in Bucuresti
Foto: elldor.info

Peste 1.000 de persoane sunt asteptate duminica, incepand cu ora 14:00, in fata sediului Guvernului din Bucuresti pentru a solicita unirea cu Republica Moldova ca prioritate nationala, in cadrul manifestatiei organizate de Platforma Civica "Actiunea 2012".

Cu aceasta ocazie, participantii vor propune spre asumare candidatilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicari grupate sub genericul Pact pentru Basarabia.

Aparitii publice privind necesitatea reintregirii nationale si recunoasterea existentei unui singur popor pe ambele maluri ale Prutului, extinderea ariei de activitate teritoriala a postului TVR Iasi in Republica Moldova, crearea unei piete agricole comune sunt doar cateva dintre solicitarile a peste 30 de organizatii nonguvernamentale din Romania, Republica Moldova si diaspora.

Candidatii semnatari ai Pactului pentru Basarabia vor fi promovati si recomandati alegatorilor pe un site realizat special cu acest scop, potrivit unui comunicat al Platformei Civice "Actiunea 2012".

Peste 10.000 de persoane au cerut, la 16 septembrie, la Chisinau unirea Republicii Moldova cu Romania, cea mai ampla manifestatie unionista publica din ultimii ani avand loc in pofida incercarilor unor formatiuni pro-ruse si a unor lideri politici de a o impiedica prin mijloace de intimidare.

Participantii la Marsul Unirii, organizat de Platforma Civica "Actiunea 2012", au semnat o petitie adresata politicienilor prin care solicita modificarea Constitutiei prin introducerea unui nou articol, care sa prevada unirea Moldovei cu Romania.

La inceputul evenimentului a participat si Dorin Chirtoaca, primarul general al municipiului Chisinau, care a tinut sa ii salute pe cei prezenti.

Conform unui sondaj de opinie realizat in iunie 2012 in Romania, 87,2% dintre respondenti s-au declarat in favoarea unirii Romaniei cu Basarabia.

Platforma Civica "Actiunea 2012" este o coalitie formata din peste 30 de organizatii nonguvernamentale si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat.

Citește și:
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#mars unire Romania Basarabia, #Marsul Unirii Bucuresti , #proteste