Medicii de familie organizeaza un mare miting azi la Guvern si-si cheama pacientii sa-i sustina (Video)

Miercuri, 15 Noiembrie 2017, ora 07:43
4857 citiri
Medicii de familie organizeaza un mare miting azi la Guvern si-si cheama pacientii sa-i sustina (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Societatea Nationala pentru Medicina de Familie organizeaza miercuri, la ora 11:00, in fata Guvernului, un miting la care vor participa medici de familie, dar si pacienti din toata tara.

Medicii sunt nemultumiti si protesteaza fata de birocratia cu care se lupta zilnic, dar si de subfinantarea cronica a asistentei medicale primare.

Citeste un interviu acordat Ziare.com de vicepresedintele Scietatii Nationale a Medicilor de Familie in care explica situatia in care a ajuns medicina de familie si care sunt riscurile pentru pacienti

"Coalitia Solidari pentru Sanatate va organiza in data de 15 noiembrie un miting in Bucuresti in care impreuna pacienti si medici vor arata ca in Romania nu se mai poate asigura asistenta medicala primara in lipsa unor schimbari fundamentale care sa asigure calitatea adecvata a actului medical", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Protestul din Piata Victoriei va incepe la ora 11:00, iar la ora 12:00, cadrele medicale isi vor reinnoi juramantul de medici, transmite Mediafax.

"Protestul va avea loc pentru a atrage atentia asupra problemelor pe care noi le avem. Relatia noastra cu pacientii a disparut pentru ca, de exemplu, exista probleme cu eliberarea unor retete. De aceea, legislatia trebuie schimbata", a declarat presedintele Societatii Nationale de Medicina de Familie, Rodica Tanasescu.

Intr-un clip postat de Societatea Nationala pentru Medicina de Familie, medicii isi explica protestul si invita pacientii sa li se alature.

"Sunt medicul tau de familie, partas de zeci de ani la toate trimiterile fara rost, adeverintele neclare, retetele care nu ies, cosmarul concediilor medicale si al blocarii cardului.

De ce te obliga la doua drumuri prin policlinici pentru lucrurile pe care ti le pot face eu la cabinet? De ce alergi dupa hartii si parafe in loc sa-ti vezi de sanatate? De ce, cand ti se cer sau refuza acte, nu stii niciodata cine are dreptate? Sunt vocea care transmite problemele tale la Guvern, pentru iesirea Sanatatii din coma.

Dorim un sistem limpede, transparent, fara pacaleli. Am pus toate cartile pe masa Guvernului. Stim exact si am aratat unde se greseste, dar nimeni nu a citit. Nu cerem salarii mai mari. Sustine-ma sa obtinem un sistem medical in care fiecare stie ce are de facut si face si e pedepsit daca nu face.

Vino cu mine! Sustine-ma!", este mesajul medicilor de familie.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#protest medici familie Guvern , #proteste