Mihai Sora, dupa protestul de la Timisoara: Cateva lucruri care m-au tulburat

Duminica, 31 Martie 2019, ora 10:48
10185 citiri
Mihai Sora, dupa protestul de la Timisoara: Cateva lucruri care m-au tulburat
Foto: Facebook Mihai Sora

Filosoful Mihai Sora a scris, duminica, pe Facebook, ca la protestul de la Timisoara a fost tulburat de cateva lucruri, printre acestea fiind tinerii relaxati care umpleau terasele de pe Corso si o mama cu doi copii care urmeaza sa plece din tara pentru ca nu vrea ca scoala sa-i ciunteasca copiii.

"Cateva lucruri m-au tulburat aseara (intr-un sens sau altul) . Tinerii relaxati care umpleau terasele de pe Corso. Oamenii veniti sa protesteze in Piata Operei, - si in ochii carora puteai citi deopotriva ingrijorarea si perseverenta. Unii dintre acestia, calcand cu aceeasi determinare, pe acelasi caldaram, iesisera si in decembrie 1989. O mama cu doi copii - Dragos (8 ani) si Adela (4-5 ani) - care mi-a marturisit ca vine la proteste de multa vreme, de cand isi purta fetita in brate. Urmeaza sa plece din tara, la sotul plecat deja. Pentru ca nu vrea ca scoala sa-i ciunteasca si copiii, dupa ce alte institutii ale statului roman i-au ingenuncheat familia. Mi-a promis ca, acolo unde se va afla, pe meleaguri straine, va merge sa voteze. O cheama Oana", a scris, duminica, pe Facebook, Mihai Sora.

Acesta a continuat lista cu lucrurile care l-au tulburat: "profilul darz al altei Oane la care tin mult - Oana Pellea - pe afisul cu Gellu Naum: mi-a reamintit o vorba mai veche ce spune ca poetii si mijlocitorii lor, actorii, sunt anume facuti sa stea in mijlocul oamenilor, la firul ierbii, pe strada".

"Portile mari ale Operei care, dupa ce Piata se golise, s-au deschis dintr-odata, iar, din pantecul cladirii, au iesit zeci de copii veseli si nazdravani: fusesera la spectacolul 'Sarea in bucate'. Inca nu stim daca ei vor fi sarea Pamantului, dar, ieri, in chip cu totul neasteptat, au luminat o piata intreaga", a mai scris filosoful.

Filosoful Miha Sora a participat, sambata seara, la un protest organizat in municipiul Timisoara fata de modificarile aduse legilor justitiei, dar si fata de coalitia PSD-ALDE. Filosoful si-a exprimat sustinerea pentru Justitie si pentru Laura Kovesi. "O justitie care nu e independenta nu e justitie. Laura Kovesi reprezinta Justitia, cu majuscula, si de Justitie lor le este frica", a spus Sora.

Citeste si

Mihai Sora, premiat de Societatea Timisoara: Romania nu este cea pe care o reprezinta Guvernul ei

Proteste si in tara fata de guvernarea PSD-ALDE. La Timisoara a fost si Mihai Sora: Impreuna suntem o forta!

Protest in Piata Universitatii: Jos dictatura! Magistrati, nu cedati! Tudor Chirila cheama romanii in strada (Galerie foto & Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Mihai Sora protest Timisoara lucruri tulburat , #proteste