Militarii au depus o lista cu revendicari la Cotroceni, MApN, MAI si CCR

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 15:50
1768 citiri
Militarii au depus o lista cu revendicari la Cotroceni, MApN, MAI si CCR
Foto: tion.ro

Reprezentantii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au depus, luni, o lista cu revendicari la Palatul Cotroceni, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Internelor si Curtea Constitutionala a Romaniei, prin care cer demisia actualei puteri si legi ocupationale diferite pentru militari.

"Revendicarile noastre se refera la stricta respectare a Constitutiei in ceea ce ii priveste pe militari si a legislatiei internationale, la stricta respectare a statului militarilor din toate timpurile.

E o bataie de joc ceea ce se intampla cu noi, e o bataie de joc ceea ce se intampla cu tara. Suferim ceea ce sufera toti locuitorii Romaniei, salariatii militari sunt la fel de loviti ca si cei civili, pensionarii militari sunt calcati in picioare la fel ca si cei civili", a declarat presedintele SCMD, Mircea Dogaru.

Pensionarii militari solicita, de asemenea, sa nu fie trecuti de la 1 ianuarie la casa de pensii civila si sa se pastreze actualul sistem, in care erau platiti prin intermediul caselor proprii de pensii din sistemul national de aparare.

"Pensionarii militari vor pierde ca civilii, undeva la 60-80 la suta din pensie. Nu e vorba, insa, de cuantumuri, ci de principii. Noi avem propria casa de pensii si e inadmisibil sa fim aruncati in spatele casei de pensii civile, adica in spatele contribuabililor care nu sunt pregatiti pentru noi. Saracirea lor va fi mult mai cumplita", a mai spus liderul SCMD.

Militarii in rezerva si in retragere au anuntat, luni, ca vor initia un demers de strangere de semnaturi in toata tara pentru modificarea Constitutiei, astfel incat Legea fundamentala sa contina prevederi noi, printre care si desfiintarea Curtii Constitionale, care in opinia membrilor SCMD este "o inventie facuta in scop politic pentru a avea ascendent asupra Parlamentului".

Peste 1.000 de membri ai SCMD, din mai multe judete ale tarii, printre care Galati, Tulcea, Braila, Sigiu, Olt, Iasi sau Calarasi au participat, luni, la un miting de protest langa Palatul Cotroceni.

Acestia au arborat in timpul manifestatiei pancarte cu mesaje la adresa lui Traian Basescu, pe care scria "Dormi in continuare. Totul este sub control. Ti-am indatorat si stra-stranepotii", la adresa lui Gabriel Oprea cum ar fi "Cel mult a comandat mici si bere. General fara armata", sau la adresa Robertei Anastase "127 de la Miss plus 80 in sala egal 170. Asa se voteaza legile".

De asemenea, pensionarii militari au strigat lozinci precum "Cinste lor, cinste lor, cinste politistilor"(de sustinere a politistilor care au protestat in urma cu cateva saptamani in fata Palatului Cotroceni: n.r.) sau "Piticul si cu chiorul au furat poporul", " Armata si poporul, il dam jos pe Chioru", "Hotii", "Nesimtii", "Jos tiranul" sau "Jos Basescu".

Mai multi reprezentanti ai Sindicatului au depus la ora 12.30 o coroana de flori la statuia de la Piata Leu, acelasi gest facandu-l si la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#militari in rezerva, #lista revendicari Cotroceni , #proteste
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
Militarii in rezerva sint cei care au tras in popor si acum se vaita precum gunoierii..