Minerii din Oltenia au renuntat la greva generala

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 12:53
1386 citiri
Minerii din Oltenia au renuntat la greva generala
Foto: Romania Libera

Lucratorii din cadrul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) si din cele doua complexuri energetice de la Rovinari si Turceni nu au intrat in greva generala, luni, asa cum anuntasera sindicatele conduse de Marin Condescu la sfarsitul anului trecut.

Potrivit directorilor unitatilor energetice din Gorj, ortacii s-au intalnit cu liderii de sindicat si au aflat continutul protocolului care va fi semnat luni de Marin Condescu, presedintele Federatiei Nationale Mine Energie, si ministrul Economiei Ion Ariton.

Astfel, minerii din cadrul SNLO si angajatii carierelor care apartin de Complexurile Energetice de la Rovinari si Turceni au renuntat la greva. Inainte de intrarea in sut, liderii de sindicat le-au citit minerilor proiectul de protocol. Ionel Mantog, directorul economic al CE Turceni si Tiberiu Trotea, directorul general al CE Rovinari, au declarat ca salariatii au lucrat normal, dar li s-a adus la cunostinta proiectul de protocol.

"S-a dat citire la un protocol care urmeaza sa fie semnat astazi (luni, n.r.) intre Marin Condescu si ministrul Ariton. Nu s-a intamplat nimic. Toata lumea lucreaza normal. Dupa intalnirea cu liderii de sindicat, fiecare a mers la lucru. Eu urmeaza sa particip la intalnirea de la sediul SNLO cu ministrul Ariton", a declarat Tiberiu Trotea, directorul CE Rovinari.

"Minerii nu au derulat nici un fel de activitate intre orele 07:00 si 09:00, timp in care, de asemenea, au fost informati despre vizita ministrului Ariton si despre continutul protocolului propus de FNME. S-au intalnit cu liderii de sindicat. Apoi au lucrat normal", a spus Daniel Burlan, directorul SNLO.

Ministrul economiei este asteptat sa soseasca la sediul SNLO, in jurul orei 12.00. De cateva luni, la nivelul administratiei din minerit si sistemul energetic din Oltenia se discuta de disponibilizarea a peste 4.000 de salariati.

La ora 11:30 ministrul Ion Ariton a ajuns la Prefectura Gorj, acolo unde se intalneste cu reprezentantii PDL Gorj si cu prefectul de Gorj, Liviu Andrei. La intalnirea de la SNLO vor fi prezenti liderii FNME si ai USMO, precum si directorii Complexurilor Energetice, precum si directorul SNLO.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#greva generala mineri, #sindicate protocol , #proteste