Miting cu scandal la Targu Mures - imbranceli intre jandarmi si secui (Video)

Luni, 10 Martie 2014, ora 19:39

   

Miting cu scandal la Targu Mures - imbranceli intre jandarmi si secui (Video)
Circa 3.500 de persoane participa luni seara la un miting al secuilor, la Targu Mures.

Conform B1 TV, lucrurile au degenerat, insa, protestatarii incepand sa se imbranceasca cu jandarmii.

Conform sursei, au fost aruncate si petarde, iar o artera principala din Targu Mures a fost blocata.

Daniel Manea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei din Targu Mures, sustine insa ca a fost vorba de un singur incident cu petarda, unul "izolat".

Potrivit acestuia, luni seara a avut loc o adunare comemorativa la Monumentul celor trei martiri, la aceasta ora oamenii indreptandu-se catre casa. "Coloana se deplaseaza in ordine pe trotuar, iar circulatia se desfasoara normal", a explicat Daniel Manea.

In timp ce mitingul nu este autorizat, a fost autorizata o adunare comemorativa de la orele 16.00 - 19.00, la monumentul mentionat. Manifestantii vor sa duca la Prefectura un memoriu prin care se cere autonomia Tinutului Secuiesc. De altfel, multimea striga "Autonomia".

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Targu Mures a estimat ca ar fi vorba despre 3.500 de persoane.

Manifestari similare au loc luni si in afara tarii, inclusiv la Toronto, cerandu-se autonomia Tinutului Secuiesc.

Consiliul National Secuiesc (CNS) a organizat, luni dupa-amiaza, pentru al doilea an consecutiv, un miting la Targu Mures, cu ocazia Zilei Libertatii Secuiesti - 10 martie, cand sunt comemorati trei secui martiri executati in 1854. Se anuntase prezenta liderilor din Covasna ai UDMR, PCM, PPMT si CNMT, precum si mai multi primari. B1 TV sustine insa ca de la UDMR oficial nu participa nimeni.

Aceeasi televiziune sustine ca printre manifestanti se afla si membri ai partidului Jobbik din Ungaria.

Potrivit primarului din Targu Mures, Dorin Florea, 47 de autocare au venit in oras pentru mitingul de luni. Inclusiv primarul din Miercurea Ciuc se afla printre protestatari, a afirmat Dorin Florea. "Ma bucur ca targ-muresenii au ramas in case", a declarat la B1 edilul.

"Cu regret spun ca nimeni nu ia in calcul si partea romaneasca", a spus primarul, mentionand ca in Targu Mures romanii sunt jumatate dintre locuitori. "Liderii maghiari nu discuta decat din punct de vedere al castigului de voturi si privilegii", a mai spus primarul din Targu Mures, Dorin Florea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de13757 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
i-auzi pontax
- iudemere , face ordine !
MA-TA
rank 5
Acesta este decat inceputul
Guvernul Doctor Viktor Ponta va intra in istorie ca si guvernul Doctor Petru Groza.
Desteapta-te Romane !
Tragicomedian
rank 2
Transnistria, Crimeea, Tinutul Secuiesc...
Scenarii diferite, acelasi papushar: Imperiul Pravoslavnic.
rautzu
rank 5
'Miting cu scandal la Targu Mures"
Ponta nu participa, ca-s de-ai lui...!?!?
Sa-si arate sustinerea fata de aliati...
Importanta e ramanerea la ciolan, ce conteaza ca la granite escandal, ca rusii au iesit la jefuit...
m.omiduta
rank 5
Ponta este cu sufletul si punga alturi de ei!
Prezenta fizica nu-i asa de importanta cand esti aliatul secuiilor. Important e steagul secuiesc, scolile si facultatile in limba maghiara, folosirea limbii maghiare in administratia publica si, de ce nu, un viitor Tinut Secuiesc.
JE
rank 5
Nu participa direct ...
...dar le va lua apararea impotriva jandarmilor " batausi si huligani ".Pentru ca de aia este el premier ca sa fie contra tuturor.
curat-murdar
rank 5
Daca la recensamint numai vreo 200 de persoane ...
... s-au declarat secui, restul, PINA LA 3500, adica 3300 de persoane, CE ETNIE SUNT ???????????????????

Cind toata lumea din Romania stie ca secuii sint o etnie aproape disparuta, de ce mai umbla boz.go.rii cu asemenea minciuni (n.a.Tinutul secuiesc)????
DR.STRANGELOVE
rank 5
Vad ca si-au recrutat celovecii
cozi de topor peste tot, inclusiv prin conducerea separatistilor unguri.
niculaeda
rank 5
@DR.STRANGELOVE
- cozi sunt suficiente , n-au topoare ! :(
MosGerila
rank 5
Pacat ca a trecut Martisorul...
Putea primi citeva martisore frumoase!!!
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Era de asteptat.
Din moment ce Plagiatorul a cedat, i-a bagat la guvernare si le-a dat ungurilor tot ce-au cerut, acum e normal ca aia sa profite.
Sa se urce Plagiatorul in elicopter si sa zboare in secuime sa-i linisteasca.
Sa vedem, are curaj?
Taman bine pica acest scandal, acum cu conjunctura din Crimeea!
Baiat destept Plagiatorul. Pacat ca nu prea-l duce capul!
La fix si-a gasit momentul in care sa le ofere secuilor pe tava drepturi sporite si care sunt la limita incalcarii Constitutiei.
Dar, parca pt Plagiator, pt Dragnea, Zgonea si Tariceanu mai conteaza asemenea "amanunte insignifiante"? Ei sunt adevarati oameni de stat!
De stat la ciolan fara nicio urma de responsabilitate.
Iata ce se intampla acum o saptamana:
"Partidul radical nationalist Jobbik din Ungaria a cerut, luni, autonomie teritoriala deplina pentru minoritatile maghiara si ruteana aflata in vestul Ucrainei"
Dar Plagiatorul n-a priceput nimic, nimic!
iancugheorghe
rank 5
„Ținutul Secuiesc” - numai două cuvinte, folosite
marșav și antieuropean, de revizioniștii și extremiștii maghiari.

I. Cu extremismul maghiar, din Ungaria, din diaspora ei, ca și cel al minorităților naționale maghiare din țările vecine in care acestea au fost colonizate-avem, ca și alți vecini, un veritabil contencios istoric. Acest primejdios extremism vine din Evul mediu, de la stabilirea migratorilor maghiari in Romania. Vinovăția cea mare, nu a fost și nu este a națiunii maghiare și a minorităților naționale maghiare din țările vecine in care au fost ele dislocate, ci această vinovăție a fost și este a unei "elite" aristocratice a lor, obsedată de spaima ancestrală a dispariției dacă nu-și vor extinde stăpanirea și dincolo de zona in care s-au stabilit inițial, sau acolo unde Regatul lor și-a colonizat maghiari pentru a maghiariza masa populației autohtone găsite la fața locului. Acest extremism de "elite" aristocrate , infiltrat și in cercuri mai largi ale poporului, a dus națiunea maghiară intr-un conflict continuu cu vecinii săi. Slab ca forță proprie și obsedat de spaima ancestrală a dispariției ca neam, extremismul maghiar, cu abilitate și perseverență specifică și-a căutat continuu pe continent un "spate" politic și militar, printre cei care la randul lor erau cointeresați să poată "mișca" un "nebun" pe "tabla de șah" a Europei in interesul propriilor expansiuni. Rand pe rand, papalitatea, imperiile "istorice" care și-au disputat dominația pe continent, mai nou, acțiunile extremist-fasciste ale primei jumătăți ale secolului XX și imperiul totalitar comunist, in prezent beneficiind și de ințelegerea și sprijinul unor cercuri din Uniunea Europeană, toți acești "parteneri", pe etape, au acordat și acordă "asistență" multiplă extremismului maghiar. Restrangand discuția la țara noastră, este de notorietate că extremismul maghiar, după primul război mondial și semnarea Tratatelor de pace, dar cu o agresivitate sporită după 1989, contand și pe cedările inadmisibile ale guvernările post-decembriste, a făcut din "problema secuilor" "calul de bătaie" și "calul troian" pentru lichidarea Statului nostru național și anexarea / reanexarea la o nouă "Ungarie Mare" a Ardealului și a altor teritorii din Vest și din Nord, visul ilegitim din totdeauna a extremismului și revizionismului maghiar. Pentru aceasta s-a dat ca "furaj" pentru "calul troian"- falsul istoric că așa zișii secui ar fi o populație maghiară. Or din izvoarele istorice rezultă că Regatul maghiar a adus "un mănunchi" de mercenari pe granița de răsărit a Ardealului, pe curbura internă a Carpaților, ce au fost așezați intr-o masă de romani / vlahi autohtoni, urmași direcți ai dacilor de odinioară, strămoșii noștri reali.
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ia sa vad daca-si permite patriotul Ponta
sa le traga ungurilor bastoane peste cap ca la Pungesti.
Imanuel
rank 2
Eterna shi fascinanta Romanie...
Nu cred sa existe o tzara mai funny pe toata planeta asta.
martorana
rank 1
psd face jocul moscovei
Politicienii romani poarta o mare vina in toate cazurile de ciocniri dintre romani si romanii maghiari.Coruptia va duce la desintegrarea romaniei in foarte scurt timp.Socialistii lui iliescu acum sau intarit,scotandui pe liberali din alianta asa pot pune in practica mai usor ordinele venite de la moscova.Voi nu vedeti ca ei nu puteau executa ordinele moscovei datorita liberalilor care in majoritate sunt anti rusi? !Acum psd-istii lui iliescu le va da o mana rusilor sa-si rezolve situatia din zona,provocand conflicte in Romania ,conflicte sustinute din umbra de psd
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Deocamdata la TV e mai grav decat la Tg. Mures )))
Am trecut peste cateva canale TV si se pare ca vesnicii invitati din studiouri sunt mai galagiosi si mai agresivi decat ungurii si jandarmii din strada
))))
schmit
rank 5
DA...comparatia e foarte buna..
Pungeni vs UDMR
Cu cine solidarizeaza Tonta ???
iancugheorghe
rank 5
„Ținutul Secuiesc”- calul troian al extremiștilor
și revizioniștilor maghiari, un fenomen antiromanesc și antieuropean.

II.Dar asupra acestei mase de autohtoni cat și a "mănunchiului" de "secui" s-a exercitat continuu o crancenă politică de maghiarizare, in paralel cu politica de asuprire socială. Așa s-a ajuns ca in 1514 să izbucnească in Ardeal și Ungaria un mare război țărănesc condus de secuiul Gheorghe Doja și de fratele său, impotriva aristocrației maghiare. Victorioasă insă, această aristocrație a aruncat țărănimea in "veșnică iobăgie". Răscoale puternice au avut loc și in "secuime" in a doua jumătate a secolului XVI impotriva aristocrației maghiare, dar au fost reprimate cu cruzime și sadism. Și iată de ce ii vom afla pe numiții "secui", in 1599, de partea marelui voievod, unificatorul Mihai Viteazul, restauratorul Daciei și al Bisericii strămoșești, voievod pe care "elita" aristocratică maghiară la numit "dacul rău", așa după califică ei pe orice bun roman. In veacurile următoare, pană la 1918 această "elită" aristocratică maghiară a dus față de romanii din Ardeal și părțile vestice, aflate sub stăpanirea imperiului maghiaro-habsburgic, ca și față de așa zișii "secui" o și mai crancenă politică de maghiarizare, in paralel cu cea de asuprire socială. Astfel, un istoric secui care alături de frații romani / vlahi din zonă, a simțit puternic "jugul de fier"austro-ungar, atenționează intreg Ardealul, in cartea s-a: "Invață, Transilvanie, invață, nu te mai insoți cu Ungaria, pentru că păsatul unguresc de multe ori iți arse gura și tot n-ai fost in stare să inveți !" Azi primejdiosul extremism și revizionism maghiar se manifestă in așa zisă "secuime", ca și in Europa, oriunde este sprijinit de cei cointeresați, profitand de cedările vinovate și inadmisibile ale guvernanților noștri, ce se dovedesc pe zi ce trece adevărate "cozi de topor", aducand prin manifestările lor incă pașnice grave prejudicii Statului nostru național, suveran și unitar, impotriva limbii romane ca limbă oficială și liniștii noastre. In acest program se inscrie toată seria de manifestări și acțiuni, din ce in ce mai agresive și lipsite de bun simț elementar impotriva intereselor Romaniei și bunilor ei cetățeni romani, iar in ultimul timp și amenințarea cu conflictul și arătarea pe față și fără nici o teamă a planurilor lor revizioniste, chiar de presa maghiară. Toate aceste manifestări, lipsite de fundament științific și de o cat de mică indreptățire și legitimitate politică in această epocă modernă in care ne aflăm, epocă a suveranităților naționale și a statelor naționale independente, nu primesc nici un răspuns din partea din partea guvernanților noștri și care se poartă ca și cum ar fi de-ai lor, incălcand foarte grav interesul național și demnitatea națională.
m.omiduta
rank 5
Vine 15 Martie
O alta zi mare pentru maghiari. Sa vedeti atunci mitinguri, marsuri si probabil batali cu Jandarmeria romana. Noroc ca Ponta e cu ei si nici un maghiar n-o sa aiba de suferit.
iancugheorghe
rank 5
„Ținutul Secuiesc”- visul elitelor vulpi, maghiare
Azi, cand cetățenii europeni, adevărați, fac mari eforturi pentru a desăvarși dezideratul de a aduce la indeplinire, visul european - EUROPA UNITĂ, am trăit să auzim pe unul dintre "elite", că fac toate acestea "pentru a nu se pierde rasa, nația maghiară" Ce este nou in aceste perseverente și total neserioase acțiuni ungurești, pe langă lipsa de caracter și neseriozitatea pretențiilor absurde, avem din nou a face cu afișare pe față a intențiilor, adevărate planuri proprii, ce ne arată, tocmai ieșirii la rampă a autorităților statului ungar, că de fapt planurile cu "autonomia" așa cum o văd ei și cu contenciosul intreținut de ei, Transilvania nu mai simple manifestări democratice ci mai degrabă un pericol real ce se cere rezolvat de noi intr-o unitate deplină, buni cetățeni romani și autorități, impreună, pe cale pașnică, democratică, luand in calcul dacă este legal și normal ca niște cetățeni romani să se manifeste in acest fel, față de țara A existat și există soluție pentru ca astfel de manifestări să nu mai poată avea loc, manifestări și acțiuni ce se dovedesc pe măsură ce trece timpul, parte integrantă a planului lor marșav și care nu ne dă pace oricărui bun cetățean roman, indiferent de etnie, preocupat azi de oportunitățile ce ni le oferă calitatea de a fi azi și cetățean european – aplicarea legii, pentru că avem lege, dar autoritățile in drept ezită să aplice legea pentru infracțiunile care se fac cu ocazia acestor manifestări sfidătoare la adresa statului și națiunii romane, dar și a procesului de dezvoltare a Europei Unite !!! Avem legi bune in acest sens, destul de europene și ele se cer a fi respectate și asta se poate face numai in măsura in care cei care ne conduc vremelnic destinele,reprezintă cu adevărat interesele bunilor cetățeni romani, ale Romaniei. De aceea , de mare importanță pentru noi toți, buni cetățeni ai Romaniei, este să alegem și să sprijinim, ca reprezentați ai noștri ca Președinte, parlamentari, , președinți de consilii județene, primari și consilieri numai pe acei candidați ce s-au dovedit capabili și patrioți in viața de zi cu zi și care, care cred in Romania și bunii săi cetățeni romani, pentru a putea oferii țării noastre buna conducere de care are nevoie pentru a face ca instituțiile statului să funcționeze conform legilor in vigoare și numai in interesul cetățenilor romani, in interesul Romaniei, deziderate care pot fi atinse numai in măsura in care drepturile istorice ale etnicilor romani sunt apărate și intărite, așa cum Constituția Romaniei o proclamă. Pentru a fi Stăpani, increzători și siguri pe viitorul nostru este nevoie, mai mult ca oricand, să ne luăm țara in bună grijă!
Cine alți, decat – Noi, cu noi ??? !!!
Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!
D ILIU
rank 4
Oare care do.bitoc o pune paie pe foc?!
Secuii treb'e'nvatzatzi ca nu sunt de capul lor,
Ca aici e Romanika, nu doar vreun scaun moghior!
Tragicomedian
rank 2
Base-i de vina
Nu stiai? Hai, ca-ti apare Tonta acuma si-ti iesplica.
DR.STRANGELOVE
rank 5
Cum care?
Doar v-a spus mai sus dl Tragicomedian despre cine este vorba. Domnul alb cu ochii putin mongoloizi a dat pricazul de tensiuni in ungurime.
D ILIU
rank 4
Din cate spune reprezentantul Jandarmeriei, ...
... incidentele au fost izolate, cu o singura petarda aruncata spre fortzele de ordine, din grupul de secui care se deplasa spre casa!
Tragicomedian
rank 2
Totul se desfasoara conform planului
Ce, in Crimeea s-a tras vreun foc de arma? Doar pocnitori. Totul e pasnic.
DR.STRANGELOVE
rank 5
Eu astora le-as pune
petarde in urechi. Ca sa se desfunde, ca parca vorbim cu peretii cu ei.
niculaeda
rank 5
@D ILIU
- stai putzin vasi , ca intra pe facebook , shi devin coerente !
parerea
rank 5
PLAGIATTORE,
"nici nu stii, cat de mic incepi sa fii!" Vorba romanului, "Dumnezeu nu bate cu bata" ci cu secuii la Targu Mures! In prag de vot al "programului de actiuni", pe care-l va propune maine plagiattore in Parlamentul Romaniei, alaturi de UDMR! P.S. Mare grija la plagiattore, sa nu ramana udemereu in pampersi, de maine incolo!!
D ILIU
rank 4
Asa a fost, deocamdat'! Un incident "ziolat"!!
["incident cu petarda, unul ziolat."].
sfinxuldinbucegi
rank 3
interesant
moment... steagurile vor aparea tot mai des.. doar au unda verde de la ponta..
schmit
rank 5
Ma surprinde ca Macs nu a comentat inca..
Probabil e la Tg-Mures ,purtator de un steag
albastru
AlmanahePeNaLe
rank 3
Patriot act
Romania este un stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil. Cui nu ii convine sau are o problema in acest sens, bagajele facute si cale batuta. Daca ungurii se simt nedreptatiti in Romania, au o alternativa minunata : o tara cu presedinte maghiar, primar maghiar , si limba oficiala maghiara >>>>>>>> UNGARIA! Sa fie clar : Romania este a romanilor, Ungaria a ungurilor, fara compromisuri. PS: oricum , ungurii au avut super drepturi ca si minoritate in Romania, comparativ cu statutul minoritatilor nationale in alte state din Europa de sud est.
jedi_fighter
rank 2
hahahahaha
mori de ras de atitea cre tinoizi nationalisti de ambele parti,hahahaha,auzi ma romania este a noastra a romanilor,hahahaha,de aceea fug romanii cu duiumul in occident si acolo ii e rusine sa zica ca sunt romani ,multi zic ca sunt unguri,hahahaha,ma frate mare e gradina Domnului,multi cre tini pe acest pamant
vakarcs_szilard
rank 2
imi place obser vatia d-tale
Nu stiu daca oamenii aceia sunt oportunisti sau in sfarsit sinceri cu sine si cu ceilalti. Adica in Occident nu esti presat sa crezi ceea ce spune comunitatea primitiva.
simpi01
rank 2
Autonomie ptr secui?
De ce nu pleaca secuii la ei in tara, daca le e asa greu in Romania? Nu cred ca romanii i-au chemat sa ocupe locul au fost adusi cu forta tot de ai lor! Asa ca duca-se pe pustii(pardon, pe pusta maghiara) ca poate acolo o sa ii primeasca ungurii co colaci! De gat! Rusine natiune maghiara si iredentista!
vakarcs_szilard
rank 2
maturatii in propria ograda
Eu zic ca fiecare sa ia matura si sa faca curatenie in propria ograda, inainte de toate. Indemnurile astea lansate peste gardul vecinului suna bine, dar nu au niciun rost. O tzara care se constituie pe cadavrul unui imperiu, tzara cusuta cu atza atator tratate de pace si interventii militare, nu are cum sa aiba parte de pace sociala atata timp cat exista conflicte inghetzate in cadrul societatii. Ideal ar fi ca langa statuia lui Abraham Iankuhovici sa fie reamplasata, la locul lui inclusiv statuia generalului Bem, pentru ca asa este firesc dupa cronologia istorica. Ce ar fi daca Romanii ar sterge toate figurile dacice de pe Obeliscul lui Traian. Ca nu cumva cetateii de rangul 2 sa intineze imaginea acestui maretz imparat, tatal paralel cu Decebal al romanilor. Politicienii unguri au gresit cand nu au cautat sa stranga relatiile politice cu imperiul tzarist, pentru ca astfel ar fi avut sansa sa discute la Paris din pozitia unei tzari sustinute, chiar daca perdante.
Corneliu Vasile Mezdrea
rank 5
Iar revizionistii maghiari au ridicat glasul....
Acestia sunt distrugatorii Europei. Vorbesc de Catalunia fara sa cunoasca Constitutia Spaniei. Vorbesc de acele zone fara sa cunoasca o documentare istorica adecvata. Habar nu au ca Spania este un STAT INDIVIZIBIL iar cei care vorbesc de autonomie sunt necunoscatori si rau intentionati. Un referendu nu se face numai intr-o anumita zona teritorial ci pe intreaga tara. Cam asa este si situatia in Romania, ei trebuie sa ne intrebe si pe noi romanii. Nu am inteles ce cautau revizionistii nationalisti din Ungaria ?! probabil ca au venit sa instige lucrurile aruncand cu petrarde si imbrancind jandarmii. Daca mitingul nu a fost autorizat consider adecvat ca organizatorii sa fie deferiti justtiei.
iancugheorghe
rank 5
Elitele politice maghiare, au dovedit de-a lungul timpului,
prin modul cum au gandit, gandesc și acționează, in continuare, viitorul națiunii maghiare, că nu simt europenește, ba mai mult acționand contra Europei Unite, avand o singură grijă, așa după cum s-a pronunțat unul din "elitele vulpi", etnic maghiar și ministru in guvernul Ponta 3, "să-și apere rasa...".
In acest scop, profită de orice "portiță" ce-i poate apropia de visurile lor sălbatice, in cel mai fericit caz, feudal-medievale, aliindu-se dintotdeauna cu cu dușmanii Romaniei și a Construcției Europene.
Azi, ei cred că sunt mai aproape ca oricand de visul lor meschin și nebun, avand drept scop, cu orice preț, ca in zona Ardealului Romanesc, să creeze o zonă de conflict, care să degenereze și să ceară apoi arbitrajul unor "europeni" ce incurajează pe față fărămițarea Romaniei, influențați de propaganda maghiară, adusă la nivel mondial, chiar.
Autoritățile romane și chiar noi bunii cetățeni romani, nu trebuie să mai rezumăm la "a pune batista pe țambal", crezand că această "rasă" se va europeniza și dacă vreți iși vor schimba caracterul și Doamne ferește, iar la o conjuctură anume nu ne va aduce intr-o situație de conflict major, fapt total neindicat pentru unitatea și succesul procesului european.
Cedările guvernului Ponta 3, față de pretențiile membrilor maghiari, nu sunt de bun augur, pentru nici una din părți, mai ales că cererile lor dovedesc că nu au drept interes să facă tot ce le stă in putință pentru a fi buni cetățeni romani, Romania fiind și țara lor, in egală măsură.
Dar după cum stă treaba, se vede clar că asta nu le ajunge și asta chiar este o problemă. de "rasă...", fapt pentru care trebuie s-o rezolvăm pentru totdeauna, pentru a le ieși din cap sămanța de scandal și chiar de conflict.
Este misiunea noastră și stă in puterea noastră, azi și in voința noastră, atat ca administrație de stat cat și ca buni cetățeni romani.
LIBERALUL
rank 5
Programul secuiesc...
Clocit din 92' in tărtăcutele UDe MReu,este inclus si in
cel cu care au venit acum la guvernare,cu bucurie mare?
Face parte si din programul de asumare Ponta III?
Atunci"opincarilor",plecati acasă!Opincari in Armani...
aneta
rank 2
Cheiul Victor Ponta la Budapesta
Cred ca articolul are o inexactitate : cei 3500 de manifestanti nu au cum sa fie secui , din moment ce la recensamant acestia au fost doar cateva sute ; de asemenea , tinutul secuiesc nu exista , cel putin deocamdata , iar referirile la el , cu majuscule , ca si cum ar fi o realitate palpabila , sunt inexacte si fac jocul provocator al iredentistilor.
Altfel , ma intreb daca va fi si un chei Victor Ponta la budapesta , asa cum e cheiul petru groza, si se stie pentru ce.
iancugheorghe
rank 5
EXISTĂ ROMÂNIA, există în cadrul ei, județele, iar în cadrul
acestora există și județele Harghita, Mureș și Covasna, județe romanești, in integralitatea lor, pentru totdeauna.
Așa trebuie să vorbim intre noi și să-i invățăm să cunoască și să vorbească pe toți aceia ce sunt străini de Romania.
La fel trebuie să vorbim și despre cetățenii romani, ca cetățeni europeni ȘI NU ca majoritari și minoritari, etnici maghiari sau "romi".
Ar trebui să ne punem problema de ce numai cetățenii romani, de etnie maghiară sau "romă", fac caz de așa ceva, cand după atata viață trăită in Romania de ei și străbunii lor, care au ales Romania, ca loc unde să trăiască și să-și intemeieze familii și gospodării și unde au toate condițiile să considere Romania și țara lor, romani fiind cu toți, azi in plină civilizație.
Totul se datorează numai "elitelor de tip vulpe" ce se perindă printre ei, folosindu-se de sentimente, ce ar fi trebuit demult apuse, dacă aceste așa zise elite ar ințelege să europenizeze, aducandu-și aportul printr-o bună vecinătate, cu toți vecinii săi, cărora le creează in aceiași notă de lipsă de caracter și bun simț, aceleași probleme revizioniste și extremiste, crezand că noi europenii am uitat de unde vin și la ce crime, jafuri, masacre și chiar holocaustul la care au fost vioara a doua, s-au dedat de-a lungul, de cate ori timpurile au fost tulburi in Europa Noastră.
Azi, profitand de o administrație slabă in Romania, chiar "elitele" lor au fost cei care am distrus și jefuit pădurile noastre, dovedind și prin aceasta că sunt străini in gand și simțire față de tot ce este din totdeauna romanesc, codrul și oamenii locului, noi romanii, care aici pe acest pămant și nu numai, am fost și suntem nu numai un popor, suntem o civilizație, matca și leagănul tuturor europenilor, direcție in care trebuie să facem eforturile necesare pentru ca această realitate să fie cunoscută și respectată.

Noi, cu noi !!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor