Miting in Bucuresti: Protestatarii au plecat, dar promit sa revina in forta (Video)

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 15:12
9061 citiri
Miting in Bucuresti: Protestatarii au plecat, dar promit sa revina in forta (Video)

Mii de sindicalisti din Blocul National Sindical au sosit marti in Piata Victoriei. La miting erau asteptati 10.000 de oameni, insa doar jumatate dintre acestia au venit sa marsaluiasca, sustine Jandarmeria.

La protestul BNS participa si 2.000 de angajati din Administratia Publica, dar si 100 de mineri din Valea Jiului si 1.000 de militari in rezerva.

Sindicalistii nu au primit aprobare pentru stationare si miting in Piata Victoriei, in fata Guvernului.

Sindicalistii au pornit in mars spre Ministerul Economiei, apoi spre Ministerul Muncii, Ministerul de Interne si Ministerul Sanatatii, de unde se va merge la Ministerul Agriculturii.

In piata au ajuns sindicalisti din agricultura, din penitenciare si politie, din administratie publica, constructii de masini, posta si minerit.

Traficul in Capitala este restrictionat in zona actiunilor de protest.

Ziare.com iti prezinta minut cu minut mitingul si marsul din Capitala

15:10 - Protestul s-a incheiat cu o ora mai devreme. Protestatarii promit sa se intoarca pana cand le vor fi indeplinite cererile.

14:55 - Sindicalistii au inceput sa paraseasca Piata Revolutiei.

14:35 Protestarul dezbracat de la Ministerul Agriculturii sustine ca jandarmii i-au rupt camasa si l-au zgariat pe burta. Sindicalistul, care s-a prezentat Iulian Paun, lider al Agrostar Ilfov, ii acuza pe jandarmi ca l-au bruscat si au tras de el.

14:23 - Sindicalistii de la Agrostar, 600 la numar, se imbrancesc cu fortele de ordine si striga "Rusine sa va fie".

14:18 - Unul dintre protestatarii de la Ministerul Agriculturii, dezbracat pana la brau, a rupt cordonul jandarmeriei si a incercat sa intre in sediul institutiei.

14:12 - Protestatarii au fortat cordonul jandarmilor atunci cand au ajuns la Ministerul Agriculturii.

13:50 - Sindicalistii BNS au aratat cartonasul rosu membrilor Guvernului

13:38 - Ministerul Muncii a fost atacat cu oua.

13:30 - Protestatarii au ajuns in Piata Revolutiei.

13:00 - Protestatarii s-au la sediul Ministerului Economiei, prima institutie aflata pe traseul marsului, unde au strigat "Hotii", "Jos Basescu", "Jos Guvernul" si au afisat cartonase rosii.

12:45 - Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat ca la protest participa aproximativ 5.000 de oameni.

12:30 - Liderii sindicali ai BNS sunt chemati la negocieri cu ministrul Botis si premierul Emil Boc la ora 16.00.

12:05 - Jandarmii precizeaza ca sindicalistii BNS care s-au adunat au doar autorizatie pentru marsul spre Piata Muncii si ca nu pot protesta in fata sediului Guvernului, acesta fiind doar locul de intalnire pentru a pleca in mars.

12:00 - Dan Fatuloiu, seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica, a venit in Piata Victoriei pentru a se asigura ca mitingul se va desfasura in ordine si ca nu vor mai exista incidente.

11:50 - Premierul Emil Boc s-a intalnit, la sediul Guvernului, cu ministrul Muncii, Ioan Botis.

11:30 - Ministrul Muncii, Ioan Botis, i-a invitat pe liderii BNS la negocieri.

11:15 - In piata a sosit si o coloana importanta de lucratori in agricultura.

11:00 - Coloane de manifestanti au sosit in Piata Victoriei, circulatia fiind inchisa pe soseaua Kiseleff si ingreunata pe Calea Victoriei, pe unde ajung sindicalistii din Compania Nationala Posta Romana.

Mitingul si marsul de protest organizate marti de Blocul National Sindical reprezinta doar o etapa in calendarul de proteste al confederatiei, participantii la actiunea de protest solicitand "prioritate pentru locurile de munca si crestere economica", a declarat presedintele BNS, Dumitru Costin.

Protestele modifica traseele RATB - Vezi ce schimbari sunt marti

"Noi, azi (n.r - marti), nu vom negocia cu nimeni, doar vom depune lista revendicarilor noastre la Guvern, la Ministerul Economiei, la Ministerul Muncii, la Ministerul Administratiei si Internelor, al Sanatatii si al Agriculturii.

Daca cineva vrea sa negocieze cu noi atunci sa studieze lista de revendicari depusa, sa constituie o comisie cu mandat de negociere de a lua decizii si sa contacteze Blocul National Sindical pentru negocieri. Fara raspunsuri ferme la solicitarile noastre nu vom mai negocia", a declarat Mariana Kniesner, vicepresedinte al BNS, prezenta in Piata Victoriei din Capitala, citata de Agerpres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#miting Bucuresti BNS, #proteste BNS Bucuresti , #proteste