Miting la Guvern pentru sustinerea lui Vlad Alexandrescu: Reforma in cultura

Marti, 03 Mai 2016, ora 21:29
3147 citiri
Miting la Guvern pentru sustinerea lui Vlad Alexandrescu: Reforma in cultura

Aproximativ 30 de persoane s-au reunit marti seara in Piata Victoriei din Capitala pentru a participa la un miting de sustinere a fostului ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, in ciuda faptului ca acesta a fost fost revocat din functie de prim-ministrul Dacian Ciolos.

Printre participanti se afla actritele Maria Obretin si Ilinca Manolache si scenarista si regizoarea Lia Bugnar, scrie News.ro.

"Am venit pentru ca eu consider ca Vlad Alexandrescu m-a reprezentat si mi se pare normal sa imi arat sustinerea fata de actiunile lui. Sper ca doamna Corina Suteu sa se ocupe in continuare de ceea ce el a facut in Romania. Mi se pare ca aici sunt oameni care au luat, in sfarsit, atitudine", a declarat Maria Obretin.

Protestatarii tin in maini coli de format A4 pe care este tiparit hashtag-ul #Vlad ramane si mesaje precum "I love Vlad" si "Reforma in cultura".,

Participantii spun ca s-au reunit din solidaritate cu Vlad Alexandrescu si pentru ca doresc ca reforma sa continue.

Sustinatorii ministrului Culturii ies din nou in strada: Premierul face joc de glezne

De asemenea, persoanele prezente in fata Guvernului au spus ca adunarea a fost una spontana, dupa revocarea din functie a ministrului Culturii.

Manifestantii au fost obligati in cele din urma sa paraseasca spatiul din fata Palatului Victoria si s-au indreptat spre Bulevardul Aviatorilor, dupa interventia jandarmilor, care i-au legitimat pe protestatari si au spus ca actiunea lor reprezinta "o adunare publica nedeclarata".

O actiune asemanatoare a avut loc miercuri, pe 27 aprilie, tot in Piata Guvernului. La acel eveniment au participat aproximativ 300 de persoane, printre protestatari aflandu-se oameni din universul teatrului, filmului si literaturii.

Ministrul Culturii, demis oficial. Pe cine propune Ciolos in locul lui Vlad Alexandrescu

Prim-ministrul Dacian Ciolos a anuntat, marti, pe pagina sa de Facebook, ca nu revine asupra demiterii lui Vlad Alexandrescu din postul de ministru al Culturii, pentru care a propus-o pe Corina Suteu, si ca reformele in domeniul patrimoniului si cinematografiei vor fi continuate.

Prim-ministrul a mentionat inca o data ca regreta modul in care Vlad Alexandrescu a inteles sa-si incheie mandatul, dupa ce a mai facut aceasta precizare sambata, in urma aparitiei unor informatii transmise printr-o scrisoare de fostul ministru al Culturii membrilor Grupului pentru Dialog Social.

"Tin sa-i multumesc pentru initiativele bune pe care le-a avut in acest guvern si doresc sa confirm interesul si determinarea de a continua procesul de reformare a acestui sector prin numirea doamnei Suteu, pe care o cunosc de mai multa vreme si care a lucrat la programul de reforme al ministerului Culturii", a mai spus Dacian Ciolos.

Protest pentru sustinerea ministrului demisionar al Culturii: "Je suis Vlad"

Corina Suteu este expert in politici culturale si fost director al Institutului Cultural Roman de la New York, in perioada 2006 - 2012. In luna ianuarie, a fost numita de prim-ministrul Dacian Ciolos in functia de secretar de stat la Ministerul Culturii, pentru a se ocupa de politici si strategii pentru cultura.

Ministrul Culturii si-a dat demisia pe Facebook: Situatia de la Opera, intolerabila

Vlad Alexandrescu, filolog, conferentiar la catedra de limba si literatura franceza a Universitatii Bucuresti si fost ambasador al Romaniei la Luxemburg a fost numit ministru al Culturii in luna noiembrie a anului 2015.

Vlad Alexandrescu si-a anuntat demisia din functia de ministru al Culturii, printr-un mesaj publicat, pe 27 aprilie, pe pagina sa de Facebook, in care apreciaza ca reforma pe care a inceput-o este periclitata de "forte retrograde".

Citeste si:
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, 25 ianuarie, că ar exista premise serioase pentru ca România să intre în Schengen alături de Croaţia, care este deja confirmată....
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a reacționat marți, 25 ianuarie, după ce liderul USR, Dacian Cioloș, i-a cerut demisia din cauza modului în care a gestionat criza energiei. ”Dacian...