Mitingul militarilor s-a incheiat fara niciun incident

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 16:01
1816 citiri
Mitingul militarilor s-a incheiat fara niciun incident
Foto: militar.infomondo.ro

Dupa cinci ore de protest in Capitala, mitingul la care au participat peste 5.000 de cadre militare disponibilizate, in rezerva si retragere s-a incheiat, in fata Academiei Militare.

Pe platoul din fata institutiei a avut loc un miting de protest, in timp ce o delegatie a sindicalistilor au dus la Palatul Cotroceni o petitie prin care ii cer presedintelui Traian Basescu sa-si exercite proregativa constitutionala de a media conflictul dintre Guvern si sindicalisti.

Pe tot parcursul actiunii de protest, sindicalistii au cerut demisia presedintelui si a primului ministru, au solicita sprijin din partea armatelor tarilor membre NATO in sustinerea drepturilor lor.

Mitingul militarilor pensionari s-a desfasurat fara incidente, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Florin Hulea. Potrivit acestuia, la miting au participat aproximativ 2.000 de persoane.

1.000 de pensionari militari protesteaza in Piata George Enescu din Bucuresti (Video)

Aproximativ 200 de jandarmi si peste 100 de politisti de la Brigada de Politie Rutiera au asigura ordinea in timpul mitingului. De asemenea, peste 100 de politisti de la Brigada de Politie Rutiera au asigurat fluenta circulatiei.

Protestatarii s-au reunit luni dimineata in Piata George Enescu, de unde au pornit intr-un mars pe traseul Calea Victoriei - Bd. Natiunilor Unite - Bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - Soseaua Panduri - Str.Dr.Rainer - Piata Eroilor. Pe traseu, sindicalistii au depus "Ultimatum-uri" la sediile SRI, MAI si MApN prin care cer stoparea recalcularii pensiilor militarilor, indiferent de arma, precum si respectarea legislatiei interne si europene.

La mitingul organizat de SCMD, nu au participat membrii Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere (ANCMRR) "Alexandru Ioan Cuza" si nici membrii Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi (ANVR).

Acestia s-au delimitat de actiunile SCMD si au atras atentia ca metodele acestei organizatii - "dezbateri nesfarsite la diferitele posturi de televiziune cu atacuri directe la institutiile statului, organizarea de proteste stradale, duc la denigrarea hainei militare si a armatei".

Pensionarii militari protesteaza in Bucuresti

"Prin tevatura intretinuta tot mai zgomotos pe toate canalele si mijloacele de comunicare in masa'', s-a ajuns la minimalizarea si denigrarea valorilor si principiilor moralei ostasesti, la nesocotirea importantei si rigorilor carierei militare, la lezarea demnitatii si onoarei militare", sustine presedintele ANVR, general de armata (r) Marin Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#recalculare pensii, #pensiimilitari, #protest pensionari militari , #proteste