Negocieri cu profesorii protestatari la Ministerul Educatiei

Luni, 28 Martie 2011, ora 16:00
1196 citiri
Negocieri cu profesorii protestatari la Ministerul Educatiei
Foto: Realitatea TV

O delegatie a sindicalistilor din invatamantul preuniversitar din Suceava si Botosani, condusa de presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, a discutat luni cu oficiali ai Ministerului Educatiei pentru a gasi o solutie in privinta salarizarii personalului didactic si nedidactic din cele doua judete.

Desi initial s-a vehiculat informatia ca ministrul Educatiei nu a fost prezent la intalnire, nefiind in tara, biroul de presa al ministerului a transmis un comunicat prin care informa ca Daniel Petru Funeriu a participat personal la discutiile cu sindicalistii din invatamant.

"Cadrele didactice de la Suceava si Botosani nu si-au primit salariile pe luna februarie in conformitate cu legea salarizarii 221 asa cum au castigat in instante. In cele doua judete peste 80 de scoli sunt inchise, iar de 11 zile copiii nu merg la scoala. Principalul responsabil de aceasta situatie se face ministrul Educatiei care odata cu aplicarea Legii educatiei nu a luat in calcul si costurile financiare. Aducerea banilor din ultimul trimestru in primul pentru plata salariilor nu rezolva problema", a declarat pentru Agerpres. secretarul general al FSLI, Liviu Pop.

Cei ce protesteaza in fata ministerului sustin ca se vor intoarce in Suceava si Botosani, dar nu vor inceta protestele pana nu-si vor primi salariile, iar daca este nevoie vor intra si in greva foamei.

In urma discutiilor, sindicalistii au anuntat ca nu au ajuns la nicio concluzie cu ministrul Educatiei, drept urmare au cerut de urgenta o intalnire cu premierul Emil Boc si cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, informeaza NewsIn.

In cadrul acestei intalnirii ei doresc sa se gaseasca solutii pentru problema salariilor din invatamantul preuniversitar in Botosani si Suceava.

Potrivit reprezentantilor Cartel ALFA, discutiile purtate luni de sindicalisti cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, nu s-au finalizat cu nicio concluzie.

Membrii organizatiilor sindicale afiliate la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) din judetele Botosani si Suceava picheteaza luni, timp de sapte ore, sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Profesorii nu au primit inca salariile aferente lunii februarie, insa vineri autoritatile locale au anuntat ca vor achita incepand de luni toate drepturile salariale restante, insa fara ca acestea sa cuprinda majorarea de 33% castigata, incepand cu luna octombrie 2010, in instanta.

Sindicalistii atrag atentia ca astfel de probleme vor aparea si in restul judetelor, deoarece fondurile destinate pentru plata salariilor nu ajung decat pana in luna octombrie a acestui an, ceea ce inseamna ca in lunile noiembrie-decembrie 2011 angajatii din tot invatamantul preuniversitar risca sa nu isi primeasca salariile.

In paralel, continua greva generala la nivelul unitatilor de invatamant din cele doua judete. Sindicalistii sunt dispusi sa continue aceste forme de protest pana cand Guvernul Romaniei va gasi o solutie pentru rezolvarea problemelor salariale.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#protest profesori neplata salarii, #discutie delegatie ministerul Educatiei , #proteste