Ziare.com

Noi pichete ale sindicalistilor de la Imbunatatiri Funciare, la Ministerului Agricuturii

Luni, 28 Februarie 2011, ora 12:14

   

Noi pichete ale sindicalistilor de la Imbunatatiri Funciare, la Ministerului Agricuturii
Uniunea Sindicatelor Imbunatatiri Funciare (USIF), membra a CNS "Cartel ALFA", picheteaza pentru a cincea zi sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, intre orele 10.30 - 13.30, protestand, printre altele, fata de intentia de modificare a Codului Muncii.

Actiunea de pichetare a inceput in data de 22 februarie, zilnic participand aproximativ 100 de salariati.

Sindicalistii spun ca pana in acest moment lista revendicarilor USIF a fost ignorata, respectiv Guvernul nu a renuntat la intentia de modificare a Codului Muncii si, in plus, nu le-au mai fost acordate drepturi salariale din luna decembrie 2010, iar finantarea activitatii ANIF RA a fost blocata prin Legea 281/2010 care abroga Normele metodologice privind alocarea si acordarea subventiei de la bugetul de stat pentru acoperirea unor categorii de cheltuieli necesare desfasurarii activitatii de imbunatatiri funciare.

Desi au existat promisiuni ca subiectul va fi rezolvat in cadrul sedintei Guvernului de miercuri, 23 februarie, acest lucru nu s-a intamplat, mai afirma protestatarii de la USIF.

ANIF RA are aproximativ 5.000 salariati si administreaza amenajarile de irigatii, desecare, drenaj, lucrarile de combatere a eroziunii solului si aparare impotriva inundatiilor.

"Restructurat ca o conditie a unui imprumut de 80 milioane de dolari, acordat Romaniei de catre Banca Mondiala, aflat in monitorizarea FMI si constrans de politica agricola comunitara, sectorul de imbunatatiri funciare simte cutitul ghilotinei", sustin sindicatele de la imbunatatiri funciare intr-un comunicat remis presei luni.

Totodata, membrii Uniunii Sindicatelor Imbunatatiri Funciare se intreba cine isi asuma responsabilitatea pentru retragerea personalului de pe cei 2.199 kilometri de diguri, din care 1.100 km la Dunare, pentru abandonarea lucrarilor din Balta Ialomitei si din Insula Mare a Brailei (digul inelar cu o lungime de 150 km ce protejeaza cele 11 localitati din incinta de cei aproximativ 3 metri de apa ce se afla deasupra nivelului solului), pentru abandonarea celor 114 baraje pentru atenuarea viiturilor si a celor 183 cantoane de aparare, pentru abandonarea celor 3.860 statii de pompare de irigatii si de desecari si pentru posibilitatea aparitiei de probleme in derularea unor contracte internationale.

Sursa: rNews

Articol citit de 901 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ca ne place, ca nu ne place...

Ca ne place sau nu, Codul Muncii se modifica. Angajatorii (si ma refer aici mai ales la stat) nu-si mai permit sa tina salariatii doar pentru ca sa nu-i supere sau pentru ca poate, candva, vaor avea nevoie de ei. In mod similar, nu cred ca societatea isi mai poate permite sa mentina intreprinderi doar pentru ca poate va avea odata nevoie de ele.
Am sa va dau un exemplu : la intreprinderea unde am lucrat erau angajate trei femei de servici. In urma cu un an, conducerea a decis sa externalizeze activitatea de curatenie. Firma angajata, inteleg ca a solicitat un pret mai mic decat cheltuiala intreprinderii cu curatenia de pana atunci si in plus va asigur ca rezultatul muncii noului prestator era net superior. Cred ca acest mod de gandire ar trebui sa se materializeze in toate domeniile.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor