Noi proteste in Bucuresti si in marile orase: "Ponta, demisia! Dragnea, capul rautatilor"

Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 13:30
21933 citiri
Noi proteste in Bucuresti si in marile orase: "Ponta, demisia! Dragnea, capul rautatilor"
Foto: Ziare.com (Arhiva)

Duminica au loc noi proteste, in Capitala si in mari orase ale tarii, fata de Guvernul Victor Ponta.

Primul dintre ele este cel organizat in Cluj-Napoca, incepand cu ora 12.00, in fata primariei, dupa cum se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Printre nemultumirile clujenilor se numara decizia Camerei Deputatilor privind proiectul Legii votului prin corespondenta, solicitarea parlamentarilor PNL fiind respinsa de presedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Protestul masiv din Bucuresti, in imagini: "Ponta, nu rezisti nici cu mii de securisti" (Galerie foto & video)

Scandal in Parlament, pe votul prin corespondenta - ce au decis deputatii

De asemenea, oamenii cer demisia lui Victor Ponta din functia de prim-ministru, precum si ridicarea imunitatii parlamentare, care ar urma sa fie valabila doar pentru dreptul la opinie, precum si "scoaterea tuturor penalilor din Parlament si Guvern". In plus, pentru ora 20.00 este programata citirea in public a Declaratiei de la Cluj.

Totodata, si in Bucuresti va avea loc un protest, incepand cu ora 17.00, in Piata Victoriei, potrivit paginii de Facebook a evenimentului, cerandu-se nu doar demisia lui Victor Ponta, ci si a lui Liviu Dragnea, primii doi oameni din PSD si din Guvern.

"Primul pas a fost facut. Romanii zic #josPonta.

Miscarea incepe cu noi. Miscarea incepe aici.

Spune-le prietenilor tai.

DEMISIE Viorel Victor Ponta.

Capul rautatilor, Liviu Dragnea", scriu organizatorii.

In schimb, Nicusor Dan a anuntat, duminica dimineata, ca a renuntat la ideea participarii la miting in Piata Victoriei.

"Am renuntat la ideea mitingului de azi de la ora 18 din Piata Victoriei. Au fost mitinguri luni, vineri si sambata si prezenta a fost foarte redusa. Cred in continuare ca presiunea pe guvern trebuia continuata in strada, dar respect si opinia contrara", a scris pe Facebook Nicusor Dan.

Proteste in tara - Zeci de mii de oameni, in strada. S-a fortat intrarea in sediul PSD si s-au ars afise cu Ponta

Nu in ultimul rand, si la Brasov va fi organizat un protest, duminica seara, incepand cu ora 16.00. Locul desfasurarii este in fata Prefecturii Brasov, de pe Bulevardul Eroilor, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

"Iesim din nou in strada pentru a ne cere drepturile. Nu putem permite ca libertatea noastra sa fie ingradita de autoritati si reprezentanti ai partidelor politice.

Cerem demisia imediata a lui Ponta si a guvernului. Cerem demisia parlamentului ilegitim nevotat de popor. Cerem eliminarea imunitatii parlamentare", scriu organizatorii, cerand demisia lui Victor Ponta si a guvernului sau.

Tot duminica, Monica Macovei a postat un nou videoclip pe contul sau de Facebook, cu imagini de la coada de la Londra, din urma cu o saptamana, de la turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

"Umilirea romanilor de catre propriul Guvern nu trebuie uitata sau iertata si nu poate sa ramana nepedepsita", a scris pe Facebook Monica Macovei.

Proteste la Constanta: "Mazare, Nicusor, in acelasi dormitor!" (Video)

Mii de oameni au iesit pe strazi, in Bucuresti si in alte mari orase ale tarii, duminica seara, in ziua turului al doilea al alegerilor prezidentiale, cu cateva ore inainte de inchiderea urnelor de vot. Proteste au fost la Sibiu, Brasov sau Cluj-Napoca, precum si la Constanta.

F.N.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#proteste Bucuresti, #proteste Cluj, #proteste Brasov, #proteste Victor Ponta, #miting anti Ponta, #proteste Piata Victoriei , #proteste