Nou protest al angajatilor TVR

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 12:06
1698 citiri
Nou protest al angajatilor TVR
Foto: Romania Libera

Cateva sute de angajati ai Societatii Romane de Televiziune (SRTv) s-au adunat marti, in jurul orei 10:00, in curtea institutiei si protesteaza fata de procesul de concediere colectiva din TVR, in urma caruia vor fi desfiintate 872 de posturi.

Reprezentantii Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR - SPUS TV (sindicatul reprezentantiv din TVR - n.red.) au declarat ca actiunea de marti este spontana, la fel ca si aceea de luni.

De asemenea, potrivit reprezentantilor SPUS TV, la fel ca in ziua precedenta, si angajatii studiourilor teritoriale ale TVR protesteaza fata de procesul de concediere colectiva.

Totodata, in cursul zilei de marti, sindicalistii ar urma sa depuna o actiune in instanta prin care sa conteste intregul proces de concediere colectiva, au mai spus reprezentantii SPUS TV.

Si in prima parte a zilei de luni, circa 500 de angajati ai SRTv s-au adunat in curtea institutiei si au protestat fata de procesul de concediere colectiva din TVR, in urma caruia vor fi desfiintate 872 de posturi.

Revendicarile protestatarilor

Sindicalistii TVR au precizat ca, in timpul negocierilor cu administratia SRTv, reprezentantii sindicatului au cerut ca numarul posturilor care vor fi desfiintate in Televiziunea Romana sa fie mai mic decat cifra aprobata prin Hotararea CA din 28 august, insa conducerea Televiziunii Romane a acceptat doar 55 de posturi in plus fata de schema organizationala initiala. In noua schema organizationala vor ramane 2.395 de locuri de munca, urmand sa fie desfiintate doar 872 de posturi, fata de cele 962 propuse initial.

"Noi am cerut 247 de posturi in plus, dar au decis sa mentina doar 55 de posturi in plus. Noi am cerut 247 de posturi in plus ca sa nu se produca ruptura in activitatea TVR, pentru ca nu suntem fabrica de nasturi sau suruburi, suntem o institutie de cultura", au spus reprezentantii SPUS TV.

In timpul protestului, angajatii TVR au strigat "Jos Saftoiu!" si "Jos Consiliul de Administratie!".

In a doua parte a zilei de luni, calendarul selectiei salariatilor din TVR, in vederea concedierii colective, a fost decalat, conducerea SRTv hotarand, in urma consultarilor cu reprezentantii angajatilor, reanalizarea acelor documente aferente selectiei care, pe fondul interpretarii lor, au generat nemultumirea acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#angajati TVR protest, #concedieri coelctive TVR protest , #proteste