#Rezistam, nu cedam! Protest cu sute de oameni pentru sustinerea DNA: Jos Tariceanu, Dragnea si Dorneanu! (Foto & Video)

Duminica, 09 Iulie 2017, ora 23:23
23244 citiri
#Rezistam, nu cedam! Protest cu sute de oameni pentru sustinerea DNA: Jos Tariceanu, Dragnea si Dorneanu! (Foto & Video)
Foto: Ziare.com

Sute de persoane s-au strans, duminica seara, in fata sediului Guvernului la manifestatia intitulata "Protest pentru Apararea Justitiei" si au pornit in mars spre Ministerul Justitiei si DNA.

Initial jandarmii au vrut sa ii impiedice, dar apoi i-au lasat sa marsaluiasca insa doar pe trotuar. Cu toate acestea, de la un pas la altul numarul protestatarilor a crescut, unele estimari numarand peste 1.000 de persoane, astfel ca in cele din urma a fost blocata Calea Victoriei.

Cand au ajuns in fata Primariei Capitalei, protestatarii au inceput sa strige "Jos Firea!" si "Primarie plina de hotie". Odata ajunsi in fata DNA, protestatarii au aplaudat indelung, in semn de sustinere fata de activitatea institutiei anticoruptie.

Printre cele mai folosite scandari au fost "Sustinem DNA!", "Jos Tariceanu, Dragnea si Dorneanu!", "DNA, sa vina sa va ia!".

Ziare.com v-a transmis principalele momente in format LIVE text:

23:23 - Protestatarii incep sa plece acasa. Manifestatia ia sfarsit, insa sunt anuntate proteste si pentru saptamanile viitoare.

23:00 - Un protestatar a fost retinut de oamenii legii. Ceilalti manifestanti vor sa se duca la Sectia 1 de Politie sa protesteze.

22:44 - Protestatarii au ajuns la sediul DNA si aplauda.

22:29 - Se scandeaza din nou "DNA sa vina sa va ia!".

22:23 - Protestatarii isi continua drumul spre DNA.

22:16 - In fata Primariei Capitalei protestatarii s-au oprit si au inceput sa strige "Jos Firea!" si "Primarie plina de hotie!".

22:04 - Manifestantii au blocat Calea Victoriei si scandeaza incontinuu "Vrem o banda!", transmite corespondentul Ziare.com.

21:50 - Protestatarii sunt in Piata Universitatii, blocati la fantani. In zona au ajuns dube si masini ale Politiei.

Din cand in cand cate o persoana trece strada si se alatura multimii, starnind aplauze si strigate "Veniti cu noi!".

Multimea continua marsul scandand "Solidaritate". Rasuna tobele.

21:45 - Manifestantii aplauda in cinstea eroilor care si-au dat viata pentru ca Romania sa scape de comunism si striga "Iliescu, judecat pentru sangele varsat".

Reincep scandarile "Justitie, nu coruptie" si se porneste mai departe, spre DNA, pe traseul Piata Unirii, Ministerul Justitiei.

Se striga: "Si voi sunteti romani", "Veniti cu noi", "Romania, trezeste-te!", "Uniti, salvam toata Romania!"

21:40 - Protestatarii au ajuns in Piata Universitatii. Se scandeaza "Jos comunismul", dupa care se intoneaza imnul Romaniei.

Foto: Ziare.com

21:30 - Multimea se misca din nou, indreptandu-se catre Piata Universitatii. Conform Digi24, numarul celor care participa la mars se apropie de 1.000.

Proteste similare au avut loc astazi si la Iasi, Galati, Timisoara si Cluj Napoca, informeaza Digi24.

21:24 - Conform unei estimari facute de un jandarm la solicitarea corespondentului Ziare.com, la protest participa circa 500 de persoane.

Foto: Ziare.com

21:23 - Jandarmeria le transmite manifestantilor: "Atentiune! Jandarmeria Romana va recomanda sa nu blocati caile de acces. Jandarmeria va recomanda deplasarea pe trotuar".

"Nu cedam!", raspund manifestantii asezati in intersectie. "Vrem o banda!", striga ei in cor.

21:21 - Se striga "Sustinem DNA!", "Jandarmeria apara hotia", dar si "Pacat, pacat de sangele varsat", trimitere la jertfa celor care au murit in apropierea locului respectiv in decembrie 1989 pentru ca Romania sa scape de comunism.

Manifestantii striga de zeci de ori "Hotii!", dar si "PSD, ciuma rosie!".

"Jos comunismul" rasuna iar pe strazile Capitalei, la fel ca si in timpul celebrei manifestatii din Piata Universitatii din 1990.

21:14 - Manifestantii s-au asezat iar, intr-o noua intersectie aflata pe drumul lor dintre Piata Romana si Piata Universitatii. Ei scandeaza: "Vrem o banda!" si "Fara prag!", dar si "Libertate!"

Jandarmii spun ca nu ii lasa pe bulevard pentru ca sunt prea putini, explica o protestatara.

21:08 - Multimea porneste din loc, tot pe trotuar, insotita de jandarmi. Se scandeaza din nou "Justitie, nu coruptie".

21:05 - Protestatarii nu se lasa urniti din loc. Stau pe asfalt, inconjurati de jandarmi, si striga in cor "Fara prag!", trimitere la pragul valoric pe care intentioneaza sa il introduca Parlamentul pentru abuzul in serviciu, ca urmare a unei decizii a CCR.

Foto:Ziare.com

21:00 - Manifestantii s-au asezat pe caldaram, intr-o intersectie si scandeaza la unison: "Vrem o banda!", cerand sa li se dea dreptul sa se deplaseze pe sosea, transmite corespondentul Ziare.com.

Se striga "Rusine, Carmen Dan!" "Libertate!" si "Ce vrem noi e si pentru voi" sau "Nu stati in casa, daca va pasa".

"Rezistam, nu cedam!" striga cei care s-au asezat pe asfalt. Jandarmii nu reusesc sa ii miste din loc. Se bate la tobe.

20:50 - Numarul manifestantilor a ajuns la 200, informeaza News.ro.

20:46 - Jandarmii au dirijat marsul in asa fel incat manifestantii sa mearga doar pe trotuar, lansand libera circulatia masinilor.

Protestatarii poarta pancarte pe care scrie "Minciuna si hotia guverneaza Romania" si "Diaspora nu uita: impreuna vom lupta". Se striga "Rusine, Carmen Dan!" si "Sustinem DNA!" si "Iesiti din casa, daca va pasa!".

20:37 - Manifestantii striga "Nu vrem sa fim o natie de hoti!" si "Justitie, nu coruptie".

"Jos Carmen Dan!", au mai invocat ei numele ministrului de Interne, la aparitia trupelor de jandarmi.

20:33 - Cei prezenti s-au incolonat in spatele unei pancarte pe care scrie "Parlament fara penali" si au pornit in mars insotiti de jandarmi, care initial au incercat sa-i opreasca.

Unii manifestanti flutura drapele ale SUA si Germaniei.

20:30 - Cei prezenti in Piata Victoria flutura steagul Romaniei, scandand lozincile devenite binecunoscute dupa 31 ianuarie, data la care a fost adoptata OUG 13: "PSD, ciuma rosie!", "DNA sa vina sa va ia!", "Sobolanii", "Jos Tariceanu, Dragnea si Dorneanu!" sau "Romania cere: Fara gratiere!".

Pe una dintre pancarte se poate citi "Justitia e dreptul fiecaruia la sanatate morala".

20:29 - Manifestatia este transmisa live pe Internet.

20:27 - Potrivit paginii evenimentului Cod Rosu la DNA., protestatarii isi propusesera sa plece in mars, urmand ca la ora 20:00 sa se ajunga la Piata Romana, la 20:30 la Piata Universitatii, la 21:00 la Piata Unirii, la 21:30 la Ministerul Justitiei si la ora 22:00 la DNA. Programul a fost decalat cu circa o ora.

Protestatarii denunta atacul "penalilor din politica" pentru blocarea DNA

Organizatorii au dat tras alarma din cauza atacurilor la care este supus DNA, spun ei.

"Penalii din politica au declansat atacul final pentru blocarea DNA. Primul subiect major pus pe agenda publica de noul guvern vizeaza vechea preocupare a infractorilor si inculpatilor din politica: Decapitarea DNA.

Atacul a fost declansat luni de ministrul Justitiei, Tudorel Toader sub pretextul unui nou control la DNA. A fost amplificat la televiziunile si in ziarele cu patroni condamnati sau inculpati care au interese comune cu polticienii corupti unde s-a declansat o campanie de denigrare a conducerii DNA.

Acest demers este impotriva interesului public de continuare a operatiunilor care combat coruptia si afecteaza grav principiul independentei Justitiei.

Nu e vorba de doctrine politice, de stanga sau de dreapta. E vorba de persoane cu dosare penale, condamnati si inculpati, care folosesc puterea provenita din voturile acordate partidelor pe care le reprezinta pentru a-si rezolva problemele penale", se arata pe pagina evenimentului.

Proteste au mai fost anuntate si in:

-Iasi - 19:00 Piata Palatului

-Constanta - 19:00 Prefectura

-Sibiu - 19:00 Piata Mare

-Cluj - 19:00 Piata Unirii

-Timisoara - 18:00 Piata Sf. Gheorghe

-Arad: 19:00 Primaria

-Oradea - 19:00 Piata Unirii

-Galati - 19:00 Prefectura

-Alba-Iulia - 19:00 Prefectura.

Cateva sute de persoane au protestat si duminica trecuta in Piata Victoriei, de unde, pe o ploaie torentiala, s-a plecat in mars pana in Piata Constitutiei. Protestul s-a desfasurat atunci sub sloganul "Impreuna salvam tara de corupti".

Citeste mai multe despre: #REZISTam Proteste in Bucuresti si in tara, in ciuda unei ploi torentiale

#protest Piata Victoriei apararea justitiei , #proteste