Nou protest la Universitate: Se cere demisia lui Ponta, urmeaza alte mitinguri (Foto)

Marti, 09 Iunie 2015, ora 19:25
10120 citiri
Nou protest la Universitate: Se cere demisia lui Ponta, urmeaza alte mitinguri (Foto)
Foto: Facebook/Ioana Constantin

Un nou protest in care se cere demisia lui Ponta are loc, marti seara, in Piata Universitatii, dupa ce Camera Deputatilor nu a aprobat, marti, solicitarea DNA privind incuviintarea urmaririi penale pentru premierul Victor Ponta.

Cateva zeci de persoane, majoritatea sustinatori ai partidului M10 al Monicai Macovei, ii cer demisia lui Ponta. Manifestantii au bannere pe care scrie "Fara imunitate pentru politicieni", "Demisia", "Egalitate in fata legii", "Suntem alaturi de DNA", "Ponta demisia" sau "Pacaleala, Oligarhie, Necinste, Taxe, Aroganta".

Nou protest in Bucuresti cu imbranceli cu jandarmii: Jurnalistii, amenintati cu amenzi (Galerie foto/video)

"Camera Deputatilor a decis: coruptia devine noua forma de guvernamant a Romaniei. Deputatii au facut astazi front comun pentru a apara coruptia la cel mai inalt nivel. Romania nu poate avea la conducerea Guvernului un premier care este urmarit penal.

Refuzul lui Victor Ponta de a demisiona din fruntea Guvernului si votul dat astazi de majoritatea din Camera Deputatilor arata inca o data ca cei mai multi dintre oamenii politici nu respecta institutiile propriului stat, cetatenii romani si considera ca sunt mai presus de lege. M10 cheama toti cetatenii si invita toate ONG-urile sa se alature protestelor organizate in Bucuresti si in tara!", au transmis pe Facebook organizatorii.

Foto: Facebook/Ioana Constantin

Si weekendul a fost marcat de proteste in Bucuresti. Vineri seara, in jur de 500 de persoane au cerut demisia lui Victor Ponta, in fata Guvernului. Duminica la pranz, tot in Piata Victoriei, PMP a cerut demisia lui Victor Ponta. Mitingul a tinut mai putin de o ora si a fost marcat de cateva incidente intre demonstranti si fortele de ordine.

Protest la Guvern: Sute de oameni au cerut demisia premierului - "Ponta, te doresc la beciul domnesc!" (Galerie Foto)

Duminica seara, la Universitate, s-au adunat in jur de 1000 de oameni care au manifestat impotriva despaduririlor abuzive, precum si impotriva lui Ponta. O manifestatie ce s-a desfasurat relativ pasnic s-a incheiat cu mai multe persoane luate pe sus de jandarmi si duse cu duba la sectie. De asemenea, jandarmii au legitimat toti oamenii prezenti in Piata si au amenintat inclusiv jurnalistii cu amenzi.

Un nou protest este anuntat pentru joi. "Marsul pentru egalitate in fata legii si drept la libera exprimare" va incepe la Palatul Parlamentului si se va incheia la Universitate.

Luni, PSD a amenintat cu dosare penale Opozitia, daca aceasta intentioneaza sa scoata oamenii in strada in semn de protest fata de refuzul lui Ponta de a pleca din fruntea Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#M10 protest Ponta, #protest Ponta universitate , #proteste