Mii de romani nemultumiti au strigat in fata Parlamentului: "Vrem sa muncim, nu sa va pazim!" (Foto & Video)

Duminica, 12 Martie 2017, ora 22:30
55762 citiri
Mii de romani nemultumiti au strigat in fata Parlamentului: "Vrem sa muncim, nu sa va pazim!" (Foto & Video)
Foto: Ziare.com

Mii de oameni au iesit din nou in strada la Bucuresti, pentru cea de-a sasea duminica la rand, pentru a protesta fata de legea gratierii, pe care PSD incearca sa o treaca prin Parlament, daca nu a reusit prin ordonanta. Proteste similare au avut loc si in alte orase ale tarii.

De ce sunt nemultumiti protestatarii? "OUG 13 revine pe filiera parlamentara. PSD intentioneaza sa gratieze faptele de coruptie. Este esenta prescurtata a amendamentelor propuse de senatorul PSD Serban Nicolae. (...) Coruptii trebuie sa stea la puscarie, iar daca nu au conditii, conditiile trebuie facute pentru toti oamenii care stau in puscarie", sustin initiatorii unui eveniment pe Facebook dedicat protestelor.

Ziare.com v-a prezentat LIVE evenimentele de duminica din Capitala:

22:00 - Oamenii au plecat spre casele lor, dupa inca o zi de proteste anticoruptie in Romania, cea de-a 41-a.

Urmariti pagina Facebook/Ziare.com pentru mai multe imagini inedite de la protestele de duminica.

Foto: Ziare.com

21:45 - Cei 2.500 de bucuresteni care au strabatut pe jos centrul orasului, duminica seara, din Piata Victoriei pana la Palatul Parlamentului, au scandat impotriva Guvernului si a politicienilor corupti din Romania, au intonat imnul national si au incercat sa-si faca vocile auzite.

In clipa de fata mai sunt aproximativ 100 de oameni in fata Parlamentului.

Foto: Ziare.com

21:15 - Chiar in timp ce mii de romani au iesit din nou in strada sa apere justitia si lupta impotriva coruptiei, ministrul Justitiei sugera la postul Antena 3 ca procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar, si Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, ar putea sa-si dea singuri demisia, inainte sa ajunga la evaluarea lui.

Foto: Ziare.com

21:02 - Protestatarii au ajuns la Parlament. In clipa de fata, coloana de manifestanti numara aproximativ 2.500 de oameni.

Foto: Ziare.com

20:55 - Numarul protestatarilor creste, pe masura ce multimea se indreapta spre Palatul Parlamentului. Oamenii striga "Vrem sa muncim, nu sa va pazim!" si "Nu plecam. Rezistam!", transmite corespondentul Ziare.com care insoteste coloana de manifestanti.

Foto: Ziare.com

20:30 - Proteste pasnice au avut loc si in diaspora, in metropole europene ca Paris sau Milano, dar si peste ocean, in Montreal, unde romanii aflati peste hotare au tinut sa-si arate sustinerea pentru manifestatiile din tara.

Foto: Catalin Lazar / Milano

Foto: Ciprian Dragomirescu / Montreal

Cativa romani din Munchen s-au alaturat manifestatiei Pro Europa.

Foto: Facebook/Catalin Lazar

20:20 - Protestatarii au ajuns in Piata Universitatii din Bucuresti si sunt de doua ori mai numerosi decat la plecare. Tot mai multi oameni li s-au alaturat pe parcurs, astfel ca in clipa de fata la marsul de protest participa aproximativ 2.000 de persoane. Tinta lor este Parlamentul.

Foto & Video: Ziare.com

Oamenii au tinut un moment de reculegere in Piata Universitatii, pentru eroii Revolutiei si pentru cei de la Mineriade, apoi au intonat imnul "Desteapta-te, romane!", informeaza corespondentul Ziare.com la fata locului.

Foto: Ziare.com

19:30 - In total, aproximativ 1.000 de persoane s-au strans, duminica seara, in Piata Victoriei, si au plecat in mars spre Palatul Parlamentului, scandand "Demisia" si "DNA sa vina sa va ia", iar tot mai multi oameni li se alatura, pe masura ce marsaluiesc pe strazile Bucurestiului.

Foto: Ziare.com

Manifestantii au plecat pe Bulevardul Lascar Catargiu, in mars spre Palatul Parlamentului, insotiti de jandarmi, informeaza News.ro.

Foto: captura live Privesc.eu

Dintre lozincile lor: "Nu vrem sa fim o natie de hoti", "Romania cere: Fara gratiere", "Romania, trezeste-te", "Zi de zi, aici vom fi", "Uniti, salvam toata Romania", "Demisia", "ALDE si PSD, aceeasi mizerie", "Justitie, nu coruptie", "La inchisoare, nu la guvernare", "Parlament penal, mars la tribunal" si "PSD, ciuma rosie".

Foto: Ziare.com

18:00 - Protestatarii s-au adunat in Piata Victoriei, de unde vor sa plece in mars catre Palatul Parlamentului, la fel ca duminica trecuta.

Daca la inceput in fata Guvernului se aflau doar 100 de oameni, numarul lor a crescut treptat pana la aproximativ 500 de persoane. Oamenii poarta pancarte cu mesaje cum ar fi "Obositi, dar tot aici" si "DNA, noi suntem arma ta", informeaza agentia News.ro.

Alte motive invocate pentru a iesi in strada sunt anuntul facut de Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, referitor la dublarea salariilor bugetarilor, Ordonanta de Urgenta 9, care "va permite primariilor sa cheltuiasca bani care inca nu exista" si pentru care vor plati copiii nostri, in timp ce "Romania va intra in faliment", OUG79, care opreste depolitizarea spitalelor, precum si OUG 51/2016, care ar putea fi respinsa de Parlament, ceea ce ar insemna reluarea taierilor ilegale de paduri.

In Piata Victoriei, protestele au continuat in fiecare seara dupa data de 31 ianuarie, cand Guvernul Grindeanu a adoptat controversata ordonanta de urgenta 13. Sambata s-au facut 40 de zile de cand seara de seara, protestatarii se aduna in Piata Victoriei.

Citeste mai multe despre:

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#protest Grindeanu Casa Poporului, #protest anticoruptie , #proteste