Nu e banc! PNL si PSD isi impart jumi-juma Casa Poporului pentru proteste: doua laturi de fiecare

Marti, 09 Iunie 2015, ora 22:53
5752 citiri
Nu e banc! PNL si PSD isi impart jumi-juma Casa Poporului pentru proteste: doua laturi de fiecare
Foto: Arhiva Ziare.com

Vineri, in ziua in care in Parlament se dezbate motiunea de cenzura, Palatul Parlamentului va fi inconjurat de doua lanturi umane, unul liberal, unul pesedist.

La inceputul saptamanii, Victor Ponta ii ameninta cu dosare penale si contramanifestatii pe liberalii care anuntasera lant uman in jurul Palatului Parlamentului cand se dezbate motiunea de cenzura. In timp ce premierul facea declaratiile, PSD depunea la Primaria Capitalei cerere de autorizatie pentru miting in acelasi loc.

Blaga anunta un lant uman in jurul Parlamentului, impotriva lui Ponta

Primarul Sorin Oprescu a aprobat ambele solicitari, astfel ca protestele vor avea loc la aceeasi ora si liberalii si pesedistii isi impart laturile de la Palatul Parlamentului.

Astfel, dupa ce subiectul a fost dezbatut doua zile in Comisia de ordine publica a Primariei, s-a convenit ca liberalii sa faca lantul uman pe latura dinspre sediul SRI spre Calea 13 septembrie, in vreme ce pesedistii ar urma sa se intalneasca pe latura cealalta, pe trotuarul de la Parcul Izvor. "Vor incerca sa duca la indeplinire visul domnului Ponta: bataie in strada. Ne asteptam la provocari", a declarat la Gandul Live, copresedintele PNL, Vasile Blaga.

Vineri, dupa ce DNA a anuntat ca Ponta a urmarit penal, PNL a depus la Primaria Capitalei o cerere de autorizare pentru organizarea unui lant uman in jurul Palatului Parlamentului, estimand o participare de 5.000 de persoane.

"Astazi, surpriza la Primaria Generala a Capitalei 2 mitinguri, au venit si pesedistii. Si atunci apuca-te si imparte in doua cercul din jurul Parlamentului, pe partea dinspre Academie, cei care ne sustin pe noi si proiectul nostru, pe partea cealalta ei. Incredibil. Spre Parcul Izvor, PSD-ul, asa a zis domnul Oprescu, si noi pe partea cealalta. Asta este Victor Ponta. Minte cum respira. (...) Pe de o parte ne ameninta, pe de alta parte isi trimite trupele sa faca contramanifestatie", a mai spus Blaga.

Luni, la sedinta conducerii PSD, premierul Victor Ponta i-a amenintat pe liderii opozitiei ca le va face plangeri penale daca vor scoate oameni in strada ca sa-i ceara demisia.

"Am inteles ca ei aduc 1.000 de oameni, noi putem sa aducem 10.000. Daca ei pot sa aduca 10.000, noi putem sa aducem 100.000, dar cred ca este cea mai mare greseala pe care poate sa o faca Romania in acest moment. Si fac un apel la ultimul dram de minte pe care sper ca-l mai au domnul Blaga si doamna Gorghiu sa inteleaga ca nu poti sa dai foc unei tari si ca ne vom adresa procurorului general al Romaniei cu sesizare penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de articolul 397, alineat 2 din Codul penal.

Si procurorul general, conform procedurii, ca si la mine, ii declara suspecti si ii cerceteaza. Si vedem atunci daca le mai place sa faca politica din Justitie. Putem sa facem acest lucru, sper sa nu fie cazul", a avertizat Ponta.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#lant uman PNL PSD, #proteste Palatul Parlamentului , #proteste