O mare minciuna (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 27 Mai 2013, ora 12:25
7648 citiri
O mare minciuna (Opinii)

Dupa prabusirea mitului invatatoarei gata sa-si dea viata pentru idealurile nobile ale dascalimii, dar cu stat de plata la Intact si ajunsa senator, iata ca se mai prabuseste cu zgomot unul. Cel al marilor proteste din ianuarie 2012.

Seful Sindicatului National al Revolutionarilor, Teodor Draghici, unul dintre cei mai activi participanti la protestele din ianuarie-februarie 2012 din Piata Universitatii, a recunoscut pentru Ziare.com ca jumatate dintre manifestantii de atunci erau platiti de PSD.

"I-am prins si noi pe aia de la USL, ca erau printre noi, astia au primit cate 50 de lei ca sa vina acolo in fiecare zi. Cam jumate dintre cei care veneau in Piata Universitatii erau platiti. E rusinos si e scandalos, noi veneam din constiinta... Pe unii i-am gonit, la unii le zicem si acuma 'haideti, ma, strigati impotriva USL, de ce nu strigati'?", povesteste Teodor Draghici.

Protestele acelea au fost dintr-un bun inceput supramediatizate. De la relatarile osciland intre patetic si isteric ale reporterilor, pana la unghiurile maiastre alese de operatori, totul era menit sa lase impresia unei mari miscari populare.

In fapt, nu erau niciodata mai mult de 2.000, mximum 3.000 de oameni cu nemultumiri eterogene, care cu taxa auto, care cu administratorul de bloc, care cu medicamentul sau mai stiu eu ce durere reala sau inventata.

Sa ne intelegem, o demonstratie de 3.000 de oameni, chiar daca este una intinsa pe mai multe zile, nu darama niciunde un guvern. Este echivalentul unei ciupituri de tantar pentru orice executiv.

Ei bine, iata ca acum si acest numar derizoriu trebuie redus la jumatate. Pentru ca cealalta jumatate erau mercenari pe care maine ii poate plati PDL pentru o manifestatie impotriva Guvernului Ponta cu exact aceeasi eficienta. Daca le dadea Guvernul Boc 60 de lei pentru o contramanifestatie, iesea cu licitatie cu strigare.

Istoria are insa prostul obicei sa fie ironica si iata ca Guvernul Ponta are parte de tot mai multe iesiri in strada pe probleme bine definite, fierbinti si cu un repros comun ca o linie rosie, indiferent de domeniul nemultumitilor. Minciuna.

Minciuna de atunci, minciuna din timpul campaniei electorale, toate se platesc la un moment dat si decontul lor ar putea sa-l coste scump pe Victor Ponta.

Are noroc cu o opozitie, deocamdata cel putin, debila si de niste sindicate amortite si decredibilizate, dar n-ar trebui sa mizeze pe asta prea mult. Cand piata cere o forta si un lider, ei pana la urma tot apar de undeva.

Ionuț Lupescu, propunerea surpriză a PNL la Primăria București. Ce fost mare sportiv și-a mai dorit Capitala
Ionuț Lupescu, propunerea surpriză a PNL la Primăria București. Ce fost mare sportiv și-a mai dorit Capitala
Preşedintele PNL. Nicolae Ciucă, a declarat luni, că una dintre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei este fostul fotbalist Ionuţ Lupescu, despre care spune că a...
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni, 4 martie, despre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a declarat la Digi24, vorbind despre...
#proteste Piata Universitatii 2012, #protestatari platiti PSD Piata Universitatii , #proteste
Comentarii