Oprescu prezinta bilantul dezastrului: statii RATB, banci, garduri, indicatoare distruse

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 09:35
6229 citiri
Oprescu prezinta bilantul dezastrului: statii RATB, banci, garduri, indicatoare distruse
Foto: Ziare.com

Primarul Sorin Oprescu a prezentat, luni dimineata, bilantul pagubelor dupa trei zile de protest si violente in centrul Capitalei.

Potrivit raportului intocmit de Comisia de Control din cadrul Primariei Generale, au fost rupte garduri de delimitare pe o lungime de 400 de metri, intre Universitate si pe tot Bulevardul Bratianu. In plus, au fost distruse si gardurile si balustradele din alte zone ale centrului.

Tot in timpul celor trei zile de proteste din Piata Universitatii au fost vandalizate, incendiate sau distruse trei unitati bancare si trei bancomate, 15 stalpi de iluminat si sase semafoare, sapte semne de circulatie si opt statii RATB, a anuntat, luni dimineata, primarul general Sorin Oprescu.

Din rapoartele prezentate de directiile din Primaria Generala a Capitalei mai reiese ca, in urma violentelor de duminica seara din Bucuresti, cinci chioscuri de ziare au fost incendiate.

Mai mult, pe opt strazi din centru s-a constatat lipsa unor bucati din pavaj, care a fost dislocat. Cativa metri de pavaj lipsa s-au constatat si in fata Teatrului National Bucuresti (TNB), care a fost vandalizat. S-a mai constatat distrugerea a zeci de banci stradale si cosuri de gunoi, precum si a unor cabine telefonice.

Manifestatiile de duminica seara s-au lasat cu pagube si pentru o serie de spatii comerciale si localuri din centru, care au fost distruse. Nu in ultimul rand, 59 de persoane au fost ranite in timpul violentelor, a adaugat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

In acest context, edilul le-a cerut celor de la Luxten sa remedieze situatia cablurilor rupte din Piata Universitatii si zonele adiacente: "Firele erau la pamant aseara (duminica seara - n.red.) si cer Luxten sa ia masuri. In unele locuri, a fost oprit curentul, in altele nu, ca firele scoteau scantei. Va rog sa remediati problema. Totodata, demontati si iluminatul public de sarbatori. Poate nu va apucati diseara (luni seara - n.red.) la orele 20.00, la 21.00...".

Sorin Oprescu a adaugat ca tot luni s-a intalnit cu constructorii si le-a cerut sa treaca sa refaca strazile. Primarul general a mai solicitat si remedierea situatiei in ceea ce priveste semafoarele lipsa sau distruse.

"Pentru cei care vor sa protesteze: au existat si oameni care au trecut la partea de vandalizare. Ei nu au avut de-a face nimic cu cei care au iesit in strada sa protesteze civilizat. Ei au vandalizat. Si ne intereseaza pe toti pentru ca ne afecteaza pe toti ce s-a intamplat in strada. Ne intereseaza pe toti de starea Bucurestiului in acest moment", a atras atentia Oprescu.

Citește și:
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
Manifestanţii au început să se adune duminică, 2 octombrie, în Piaţa Universităţii, la mitingul de protest organizat de AUR. George Simion a anunţat că nu va rosti niciun discurs și...
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Fostul premier Victor Ponta spune că cei care au protestat la Roșia Montană "nu i-a mai durut nici în cot de viaţa" oamenilor şi de faptul că "lacurile contaminate în urmă cu zeci de ani...