"Pana cand tiranul va fi alungat de la Cotroceni" - ultimul haiduc de la Universitate Fotoreportaj Ziare.com

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 11:56
9016 citiri
"Pana cand tiranul va fi alungat de la Cotroceni" - ultimul haiduc de la Universitate Fotoreportaj Ziare.com
Foto: Ziare.com

Piata Universitatii. 19.09.2012. Presedintele Traian Basescu este intors la Cotroceni, protestatarii de asta iarna si cei care asteptau cu speranta o decizie a Curtii Constitutionale pentru plecarea "tiranului" s-au intors dezamagiti catre casele lor.

Protestatarii, ca si Victor Ponta, s-au resemnat pentru moment si nu se mai aduna in manifestatii glorioase dedicate luptei impotriva comunismului reprezentat, in ochii lor, de Traian Basescu.

In ciuda maselor de romani dedicati sa lupte impotriva lui Traian Basescu si care au inghitit in sec, parasind orice fel de actiune publica, exista un protestatar care nu vrea sa renunte nici in ruptul capului la "alungarea tiranului".

Poate fi vazut in fiecare zi si in fiecare noapte, pe ploaie, pe vant, in Piata Universitatii, dormind pe o banca din fata Teatrului National.

In varsta de 60 de ani, Nicolae Rusu s-a mutat in aer liber, in apropierea monumentului care declara Piata Universitatii "zona libera de neo comunism".

Se afla in mijlocul mai multor oameni care paseaza mai multe ziare de la unul la altul, citind ce se mai intampla in tara lui "Papura Voda". Este greu sa nu te gandesti la Poiana lui Iocan vazand grupul de oameni care sta pe iarba si discuta politica, informandu-se din ziarele pe care le au la dispozitie.

Sunt pasnici, nu scandeaza, nu urla, nu acosteaza persoane. Sunt adeptii a ceea ce numesc protest pasiv. Simpla lor prezenta este un act de protest.

Prima intrebare, de ce se afla in Piata Universitatii, impotriva a ce protesteaza. Nicolae Rusu se arata nemultumit nu doar de Traian Basescu, ci si de Curtea Constitutionala (CCR) care, in opinia sa, face doar ceea ce i se dicteaza.

"Pentru alungarea de la Cotroceni a dictatorului Basescu. CCR-ul a explicat si a spus ceea ce i s-a dictat", a spus protestatarul pentru Ziare.com.

Acesta a explicat ca este din Brasov si a ajuns in Capitala pe 16 ianuarie, protestand la adresa actualei situatii in care se afla tara, alegand apoi, din martie, sa doarma in aer liber, alegandu-si astfel o forma proprie de protest.

In ceea ce priveste durata protestului sau, Nicolae Rusu sustine ca nu a estimat o perioada ci doar un scop, pana la plecarea "marinarului".

"Eu sunt din Brasov, sunt aici din 16 ianuarie. Dorm aici din martie. Cand am venit in Bucuresti am avut 111 kilograme, acum am 72 de kilograme. Nu planuiesc, pana cand va fi alungat acest dictator din Palat. Va fi alungat, sper ca poporul roman sa se trezeasca", a explicat Rusu.

Barbatul doarme intins pe doua banci din fata Teatrului National, pe care in timpul zilei zac mai multe paturi, sub una dintre acestea fiind si o folie de nailon, pe care o foloseste in zilele ploioase.

"Pur si simplu mi-am facut o improvizatie de cort, folie de nailon peste mine", a zis Rusu.

Acesta are si un mesaj pus in fata patului sau improvizat, pentru ca trecatorii sa si inteleaga natura protestului sau.

Spune ca nu este inregimentat politic si ca nu este un sustinator USL, dar ca Traian Basescu trebuie sa plece cat mai repede. In opinia sa, optiuni politice vor exista in momentul organizarii alegerilor, chiar daca cum politicieni de calitate sunt foarte putini.

Povesteste ca a participat si la Revolta din Brasov, in 1987, cand proteste au avut loc la mai multe fabrici, printre care Steagul Rosu, Tractorul sau Hidromecanica.

Dupa ce a manifestat in 1987 impotriva politicilor sociale impuse de Nicolae Ceausescu, Rusu a fost prezent si in Bucuresti, in 1989, atunci cand mii de piepturi au strigat in cor "dreptate" si "libertate".

"Indiferent cine, dupa ce va fi eliminat din conducerea Presedintiei. Eu nu sunt inregimentat politic in niciun partid. Va mai spun ceva, am fost si in '87 cand am strigat libertate, o viata decenta, a venit '89, dreptate, libertate. In 2012, acuma a venit altceva, demnitate, libertate si jos tirania", a povestit Nicolae Rusu.

Se declara impotriva lui Basescu si din cauza imprumuturilor luate de Romania de la bancile europene si americane. Considera ca acest lucru este normal, dar ca in alte tari bunastarea ce deriva din astfel de imprumuturi se vede in randul populatiei, pe cand in Romania se vede doar in averile politicienilor.

"Pentru ca ceea ce a facut el in opt ani, hoarda ruseasca inclusiv Ceausescu, nu a nenorocit acest popor. Nu a indatorat poporul roman la bancile europene si americane, propriii nostri nepoti sa plateasca datoriile lor. Aceste imprumuturi sa se vada in bunastarea poporului, nu in propriul lor buzunar sau in propriile lor averi. O sa traim si o sa vedem. Mentionez ca nu sunt inregimentat politic, politica cea mai mare a omului este stomacul. Unde exista clasa de mijloc, poporul acela este pe culmea civilizatiei. Unde nu exista calea de mijloc, decat bogati si saraci, este sclavagism", considera protestatarul.

Nicolae Rusu a incheiat adresand un mesaj romanilor si exprimandu-si dorinta pentru o Europa sociala, "atentie, sociala, nu socialista".

"Bai frati romani, am o rugaminte la voi, treziti-va odata. Poate ca e ceasul al 12-lea. Nu vedeti ce va face aceasta dictatura impusa de UE prin acest membru marcant al PPE, prin acest PDL-ist?.

N-am nimic cu UE, dar atata timp cat un partid extremist conduce Europa, niciodata n-o sa fie o Europa sociala, nu socialista, sociala", a incheiat Nicolae Rusu, ultimul haiduc din fata Teatrului National Bucuresti.

Ce a fost si ce a ramas

Piata Universitatii este un haos total. Protestatarii au venit si au plecat, jandarmii au patrulat, politicienii s-au plimbat. Ce a ramas in urma?

Cruci anti-Basescu plasate in apropierea unui monument dedicat lui Cristian Paturca si cate altele.

Pancartele anti Merkel, Barroso si Macovei sunt de asemenea prezente, aruncate pe treptele din fata Teatrului National, ca niste jucarii vechi de care nu mai are nevoie nimeni, dar care atesta ura romanilor si dorinta acestora de a o varsa pe oricine, indiferent ca se fac sau nu vinovati de calitatea vietii poporului.

Caragiale si personajele sale au fost corupte sa ia parte, cu voie sau fara voie, la protestele patriotice din buricul Capitalei.

Presedintele Traian Basescu a fost invitat si la o baie de multime, invitatie pe care seful statului a preferat sa nu o accepte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#protest Piata Universitatii Bucuresti, #protest Basescu reportaj haiduc, #protest Basescu Bucuresti Universitate , #proteste
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Ora 12 a sosit omul "nostru" a dipărut! Si uite asa apare altul