Copiii au protestat la Guvern: Bunicii v-au dat votul, noi nu mai punem botul (Galerie foto)

Sambata, 04 Februarie 2017, ora 14:37
20687 citiri
Copiii au protestat la Guvern: Bunicii v-au dat votul, noi nu mai punem botul (Galerie foto)
Foto: Ziare.com

Romanii si-au adus copiii sambata in fata Guvernului, ca sa invete ca pentru democratie se lupta zilnic si atunci cand e nevoie se iese si in strada.

Evenimentul s-a numit Educatie pentru democratie - marsul copiilor si a inceput la ora 11:00 in Piata Victoriei, unde s-au strans, pana la orele pranzului, peste 7.000 de adulti si copii.

In jurul orei 14:00, parintii veniti alaturi de cei mici au inceput sa plece, insa in locul lor au venit si mai multi manifestati in Piata Victoriei.

De la ora 16:00 se va pleca in mars catre Parlament, unde se va forma un lant uman in jurul Casei Poporului.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cum se s-a desfasurat protestul copiilor de sambata. Ramaneti pe site-ul nostru pentru a urmari cum evolueaza celelalte manifestatii programate azi in Capitala si mai multe orase ale tarii.

14:33 - Peste o suta de parinti si copiii lor au participat, sambata dupa-amiaza, la un miting in fata Prefecturii Constanta, fiind nemultumiti de decizia Guvernului de modificare a codurilor penale, arata News.ro.

In timpul manifestatiei, jandarmii au oferit bomboane copiilor, in timp ce acestia le-au oferit flori. "Dragnea, mama ta nu te-a invatat ca este urat sa furi?", este unul dintre mesajele scrise pe pancarte.

14:32 - In seara de vineri, un tramvai a circulat cu o pancarta in geam, pe care era scris mesajul "Retrageti ordonanta", iar fotografia a fost redistribuita de sute de ori pe retelele sociale.

14:23 - Unii dintre parintii veniti cu cei mici au inceput sa plece din Piata Victoriei, insa in locul lor au venit si mai multi manifestati care se pregatesc sa plece, la ora 16:00, in mars spre Palatul Parlamentului. Protestatarii vor forma un lant uman in jurul Casei Poporului. La aceasta ora in fata Guvernului sunt circa 7.000 de oameni.

14:02 - Peste 1.000 de parinti si copii au iesit in strada si la Brasov, in fata Prefecturii, apoi au plecat in mars spre Piata Sfatului, relateaza News.ro.

"Mama lui Dragnea, il lasati pe Liviu afara? Nu, ca fura. Alta intrebare?", este unul dintre mesajele afisate pe pancartele micutilor, carora jandarmii le-au oferit bomboane.

13:37 - Cu mic, cu mare, oamenii au intonat imnul national, iar copiii au strigat lozinci precum "Noaptea ca hotii", "PSD ciuma rosie" si "Romania e a mea, nu a ta".

13:26 - "Bunicii v-au dat votul, noi nu mai punem botul", "Azi nu am tema la Istorie. Azi schimb istoria" si "De la gradinita stiu sa nu mint si sa nu fur" sunt alte mesaje inspirate afisate de copiii protestatari.

13:20 - Un copil, catre tatal sau: "Nu ma duce la somn, stau sa apar Romania". Tatal l-a linistit pe cel mic spunand-i: "ma intorc eu diseara".

13:00 - Ziare.com a fost LIVE pe Facebook din Piata Victoriei, de la protestul celor mici:

12:43 - Cei mici flutura steagul tricolor si pancarte cu diverse mesaje pentru guvernanti, transmit corespondentii Ziare.com.

12:12 - "Noi avem superputeri si nu plecam nicaieri", "Monster DrOUGnea, fly away" si "Chiar daca sunt mic, sunt si eu aici" sunt doar cateva dintre mesajele de pe afise.

12:00 - Masinile care trec prin zona claxoneaza, iar soferii ii saluta pe micii protestatari.

11:44 - Oamenii au venit insotiti si de foarte multi caini, copiii fac baloane de sapun, iar cel mai bun cuvant care descrie atmosfera din piata este "veselie".

11:26 - In alta zona a pietei, o fetita imparte bomboane jandarmilor, care mai devreme au primit si flori de la copii.

11:19 - In Piata Victoriei a fost amenajat un stand cu dulciuri gratis pentru cei mici.

Foto Ziare.com

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#protest copii, #protest copii Guvern , #proteste