Pensionarii furibunzi protesteaza in toata tara: "Basescu sa moara"!

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 14:16
7776 citiri
Pensionarii furibunzi protesteaza in toata tara: "Basescu sa moara"!
Foto: Ziare.com

Mii de pensionari din orasele mari ale tarii au luat primariile, prefecturile si Palatul Cotroceni cu asalt, cerandu-si drepturile dupa o viata intreaga de munca.

La Ploiesti s-au adunat in jur de 400 de batrani in fata cladirii prefecturii agitand pancarte cu mesaje violente si scandand lozinci precum: "Jos Guvernul", "Sa moara Basescu", "Popey marinaru", "Inca o revolutie" sau "Hotii".

Ambulantele nu au lipsit de la fata locului, cel putin doua batrane avand nevoie de ingrijiri medicale, potrivit corespondentului Ziare.com.

Foto: Ziare.com - Pensionarii din Ploiesti au iesit in strada

Pensionarii protesteaza la Cotroceni: ambulantele si jandarmii nu fac fata (Video)

La Constanta se ard poze cu Basescu si Boc

Si pensionarii constanteni s-au strans in fata prefecturii in numar de 300, in jurul orei 12:00.

Ei au scandat "Jos Guvernul" si ard poze cu Traian Basescu si Emil Boc, potrivit presei locale.

Mai mult, batranii fac apel la toti pensionarii din tara sa iasa in strada in fiecare joi pana cand le vor fi indeplinite cererile.

Liderul pensionarilor: Mai bine ne da cianura, decat sa ne scada pensiile

Galatenii s-au imbrancit cu jandarmii

La Galati, 150 de pensionari care protestau in fata prefecturii s-au luat la cearta cu jandarmii si au incercat sa intre cu forta in institutie.

Prefectul judetului Galati, Cosmin Pau,n a spus ca o delegatie a protestatarilor a discutat cu el si i-au expus nemultumirile.

"Din randul acestor oameni fac parte si parintii si bunicii nostri si ce putem sa facem? Noi transmitem mai departe nemultumirile lor in calitate de persoane administrative", a declarat Paun, pentru Antena 3.

Basescu anunta scaderea salariilor si pensiilor

Pensionarii mineri din Petrosani ameninta cu proteste zilnice

Pensionarii mineri din Petrosani au iesit si ei in strada si ameninta ca vor repeta actiunea si in zilele ce urmeaza, dupa un calendar pe care il vor intocmi miercuri.

Oamenii au spus ca au ajuns sa traiasca o viata umila dupa ce au lucrat zeci de ani in mina si ca speranta lor de viata este tot mai mica.

"Am cotizat 40 de ani cat am fost miner si acum la batranete trebuie sa indur incompetenta politica. Ne-am adunat sa vedem ce avem de facut pentru ca nu se mai poate", afirma Valentin Armean, vicepresedinte Liga Minerilor Pensionari VJ.

"Astazi aveam o sedinta de lucru, dar oamenii au ajuns la capatul puterilor. Toti au lucrat in subteran si au muncit din greu, iar acum s-au trezit muritori de foame. Cu siguranti vom mai avea astfel de actiuni", afrima Ioan Hortopan, presedinte Liga Minerilor Pensionari din Valea Jiului.

Foto: tion.ro - Pensionarii din Timis au iesit in strada

Pensionarii din Timis acuza genocidul batranilor

Circa 300 de persoane, membri ai Uniunii Generale a Pensionarilor Timis, picheteaza, timp de o ora Prefectura Timis. Manifestantii fluiera si scandeaza "Jos Basescu" si "Hotii".

"Reducere fondului de pensii este un act criminal si va conduce la un genocid in randul batranilor din Romania", a declarat vicepresedintele Uniunii Generale a Pensionarilor Timis, Silvia Petre, potrivit presei locale.

Pensionarii au cerut demisia prefectului Mircea Bacala, a Guvernului si presedintelui Traian Basescu. Ei ameninta ca saptamana viitoare vor protesta in Capitala.

In Capitala, jandarmii si ambulantele nu au facut fata

Foto: Ziare.com - Pensionarii din Capitala au iesit in strada

In Capitala, in fata Palatului Cotroceni, aproximativ 500 de batrani s-au imbrancit cu jandarmii, reusind sa rupa lantul format de acestia si sa ajunga la porti.

Pensionarii au avut pancarte cu mesaje pentru politicieni, printre care "Domnule presedinte ne-ati inselat", "Vrem sa traim demn" si "Nu va bateti joc de noi" si au scandat lozinci prin care au cerut guvernantilor sa revina asupra deciziei de reducere a pensiilor.

Proteste similare au mai avut loc si in alte orase, cum ar fi Botosani, unde in fata prefecturii s-au strans cateva sute de oameni.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#proteste pensionari scadere pensii, #Basescu Boc demisie pensionari, #masuri austeritate pensionari , #proteste