Peste 2.000 de pensionari militari au protestat in Capitala

Marti, 01 Martie 2011, ora 16:13
6213 citiri
Peste 2.000 de pensionari militari au protestat in Capitala
Foto:Arhiva/Infomondo

Aproape 2.500 de pensionari militari au tinut marti un mars de protest in Capitala fata de masurile Guvernului de recalculare a pensiilor militare si de modificare a Codului Muncii.

Militarii s-au strans in Piata Eroilor, in jurul orei 9.00. Protestul de marti a fost, de fapt, o continuare a celui din 24 ianuarie. Atunci, peste 2.500 de militari in rezerva au iesit in strada, din cauza acelorasi nemultumiri.

La protestul organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate au participat pensionari militari din Capitala si din mai multe judete.

Mitingul cadrelor militare disponibilizate in rezerva si retragere din piata Victoriei s-a incheiat pe acordul imnurilor militare, la ora 15.23, mai repede decat se anticipa.

Cei prezenti marti in Piata Victoriei au anuntat ca vor veni in numar si mai mare pe 8 martie, in fata Palatului Parlamentului, cand se va dezbate motiunea de cenzura.

Ziare.com v-a prezentat desfasurarea mitingului militarilor in rezerva

- Protestatarii au ajuns in Piata Victoriei, unde protesteaza in fata cladirii Guvernului.

- Realitatea TV precizeaza ca multi trecatori de pe margine sustin protestul pensionarilor, dar sunt multi si cei care ii critica, spunand ca "e criza si au pensii mari".

- Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii Nationale, Tiberiu Fratila, a declarat ca pensionarii militari care protesteaza in strada fata de Guvern sunt manipulati pentru a face asta. "Cineva ii manipuleaza si cu aceasta am incheiat precizarea mea. Sunt manipulati de catre cei care i-au scos in strada. Acolo sunt mai multe categorii, si din politie, si aviatori, nu numai MApN", a declarat Fratila intr-o interventie la Realitatea TV.

- "Am vechime in aviatie, de la 4.141 de lei acum am ajuns la 1.100 de lei. Rau ma descurc. Sunt batrana, am nevoie de medicamente, am nevoie de multe", a spus o pensionara, citata de Realitatea TV.

- La ora 11.00, pensionarii au plecat in mars pe traseul Bulevardul Eroilor - strada Stirbei Voda - Calea Victoriei - strada Rosetti - Bulevardul Magheru - Piata Victoriei.

- Protestatarii s-au adunat in Piata Eroilor, in fata Academiei Militare.

Trafic restrictionat in Bucuresti in timpul mitingului

Circulatia in Capitala va fi restrictionata in timpul marsului pensionarilor militari, pe traseul pe care vor merge acestia, respectiv Bulevardul Eroilor, strada Stirbei Voda, Calea Victoriei, strada Rosetti, Bulevardul Magheru, Bulevardul Lascar Catargiu, Piata Victoriei, pe Soseaua Kiseleff, intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei, dar si pe strazile ce se intersecteaza cu traseul de deplasare al manifestantilor.

Si in Piata Victoriei va fi restrictionat traficul, in timpul mitingului pensionarilor militari.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#protest pensionari militari, #mars pensionari militari , #proteste