Peste 1.000 de persoane protesteaza la santierul naval din Mangalia

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 09:20
1342 citiri
Peste 1.000 de persoane protesteaza la santierul naval din Mangalia
Foto: Antena 3

Peste 1.200 de angajati de la santierul Mangalia au organizat vineri dimineata o actiune de protest prin care cer majorari de salarii si renegocierea contractului colectiv de munca.

Acestia vor pleca intr-un mars prin centrul orasului, anunta Antena 3.

Angajatii de la santierul Mangalia cer majorari salariale, renegocierea sporului de fidelitate, promovarea salariatilor si renegocierea contractului de munca, a declarat liderul sindical "Navalistul", Marin Florin.

"De patru zile ne tin la portile societatii. Azi (vineri n.red.) vom inainta la tribunal o actiune impotriva societatii. Am purtat o serie de negocieri, dar ne-au tot amanat. Ni s-a spus ca pe 25 vom semna noile contracte, dar pe urma ni s-a cerut sa asteptam pana pe data de 30 noiembrie. Ei tot amana semnarea, dar in schimb ne pun sa muncim tot mai mult", a declarat sindicalistul.

In urma cu aproape doua saptamani, circa 1.200 de muncitori din cei 3.000 ai Santierului Naval Daewoo Mangalia au intrat in greva, nemultumiti ca solicitarile de crestere ale salariilor nu au fost luate in considerare la negocierea noului contract de munca, anunta NewsIn.

Liderul de sindicat Florin Marin a declarat atunci ca este o greva inceputa in iunie, dar intrerupta dupa ce o instanta constanteana a decis ca este ilegala.

Ulterior, Curtea de Apel Constanta a decis ca miscarea de protest este legala. Florin Marin a mai spus ca sindicalistii au reluat protestul inceput in vara deoarece revendicarile salariale nu le-au fost luate in considerare de patronat, care a invocat dificultati legate de criza economica.

Sindicalistii de la Daewoo Mangalia solicita o majorare salariala de 300 de lei si renegocierea contractului colectiv de munca. Ei au anuntat ca nu vor renunta la greva pana cand contractele lor nu vor fi renegociate.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#protest santierul naval Mangalia, #cerere renegociere contract munca , #proteste