Ziare.com

Peste 7.000 de taximetristi protesteaza, miercuri si joi, in Capitala

Luni, 26 Martie 2012, ora 14:27

   

Peste 7.000 de taximetristi protesteaza, miercuri si joi, in Capitala
Peste 7.000 de taximetristi din Bucuresti au anuntat ca vor participa, miercuri si joi, intre orele 10.00 si 14.00, la un miting, urmat de un mars de protest fata de cei care practica taximetria in conditii ilegale.

Taximetristii au precizat ca, in cursul zilei de luni, o solicitare in acest sens va fi inaintata la Primaria Capitalei.

Actiunile de prostest sunt organizate de Camera Taximetristilor din Municipiul Bucuresti (CTMB), Asociatia Nationala a Operatorilor de Transport in Regim de Taxi (ANPOTRT) si Asociatia Nationala a Tansportatorilor si Taximetristilor Independenti (ANTTI).

Taxiul in Bucuresti, mai scump de la 1 mai?

"Am inaintat o solicitare catre Primaria Capitalei in cursul diminetii de luni. Speram sa se aprobe cererea, daca nu vom bloca Bucurestiul cu taxiurile care vor merge cu 5 km la ora.

Nu vom incalca nicio regula de circulatie. Protestam impotriva celor care au activitati ilegale, mai exact este vorba de cei care au autorizatii in Ilfov, dar practica in Bucuresti", a declarat presedintele ANPOTRT, Remus Nedelcu.

Astfel, intre 7.000 si 9.500 de autoturisme, apartinand operatorilor sau taximetristilor independenti, vor participa la mitingul de protest in Piata Constitutiei, urmand ca apoi sa plece pe traseul Bulevardul Natiunilor Unite-Unirii-Universitate-Piata Romana-Piata Victoriei-Bulevardul Titulescu-Podul Basarab-Splaiul Unirii.

Tudor Ciuhodaru va depune un proiect de lege vizand siguranta taximetristilor

Remus Nedelcu a estimat ca la actiunile de miercuri si de joi vor lua parte intre 11.000 si 13.000 de membri directi sau indirecti ai celor trei asociatii.

Taximetristii cer eliminarea activitatilor ilegale, de piraterie, precum si introducerea pentru vot in plenul Camerei Deputatilor a modificarilor Legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi.

Sursa: rNews

Articol citit de 1418 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Atata vreme

cat nu va fi afectata circulatia in oras,nu vad de municipalitatea si Sorin Oprescu nu ar aproba mitingul.Si mai mult ca sigur ca nu vor fi 7000 de taximetristi!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor