Planul secret al lui Dragnea - suspendarea presedintelui. Cum vor sa deturneze protestele

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 05 Februarie 2017, ora 12:40
58893 citiri
Planul secret al lui Dragnea - suspendarea presedintelui. Cum vor sa deturneze protestele

Este evident ca anuntul privind abrogarea ordonantei penale nu a reusit sa calmeze spiritele.

Prin tot ceea ce a facut acest guvern a devenit total necredibil. Contractul de incredere cu Cabinetul Grindeanu s-a rupt marti seara, iar evolutiile ulterioare sfidatoare si mincinoase au facut ruptura ireconciliabila si acesta este motivul pentru care strada cere acum demisia Guvernului si chiar alegeri anticipate.

Eu cred ca ar trebui sa fim rationali, pentru a nu intoarce momentul in favoarea atentatorilor la viitorul Romaniei.

Deja, daca te uiti la mesajele lui Calin Popescu Tariceanu, Ion Iliescu si ale televiziunilor Puterii, este evident ca incearca o mobilizare masiva a electoratului captiv PSD impotriva presedintelui, acuzat ca a incitat la anarhie si ca serveste intereselor straine.

De aceea, si invocarea implicarii in proteste a multinationalelor, de teama ca ar fi amenintate de masurile nationaliste preconizate de Guvern.

Liviu Dragnea si-a chemat inapoi consultantii israelieni si se pare ca in laboratoare este clocit scenariul suspendarii presedintelui Iohannis pe acest motiv: iata, OUG 13 a fost abrogata, e clar ca nu despre ea e vorba, se incearca destabilizarea Romaniei.

Pe de alta parte, anticipatele nu mi se par o solutie fezabila in acest moment, pentru ca nu are cine capitaliza votul impotriva PSD.

PNL este in criza interna si are la randul sau o tabara masiva, probabil chiar majoritara, antiJustitie. USR este in continuare o varza ideologica, nu are niciun proiect, niciun program, nu sunt apti sa guverneze.

Ca sa evitam toate pericolele majore care pot duce la folosirea protestelor in favoarea grupului infractional organizat (GIO) care le-a declansat, cred ca esential ar fi ca in baza rezultatului alegerilor din decembrie, PSD sa faca o schimbare majora de macaz.

Adica sa-l izoleze pe Liviu Dragnea, care este foarte departe a fi renuntat la planurile sale initiale deja evidente, si sa genereze un alt premier, un alt guvern - credibil, apt sa reconstuiasca contractul de incredere tradat.

Exista si oameni care pot coagula acesta miscare, in frunte cu Sorin Moisa si primarul Iasului, de exemplu. Deja in partid sunt uriase lupte intestine care pot avea si acest rezultat.

Sper ca nu ma poate suspecta nimeni de vreo simpatie pentru PSD, dar teama mea, bazata pe informatii, este ca acest GIO va fi dispus sa faca exact ceea ce pretindea ca vrea sa evite, adica sa arunce tara intr-un soi de razboi civil hibrid si, mizand pe manipularea si disciplina propriului electorat si pe forta masinariei de manipulare, sa se regrupeze si sa treaca la atac.

De ce credeti ca presedintele Iohannis este chemat insistent sa ceara calm? Pentru ca apoi sa fie acuzat ca nefacand-o a indemnat la anarhie.

De ce credeti ca PSD a planuit sa faca miting la Palatul Cotroceni, daca era convins ca prin abrogarea OUG 13 va reusi sa bage oamenii inapoi in case? Era clar ca victoria aceasta a strazii o va mobiliza si mai tare pentru a merge mai departe. Oare asta s-a urmarit in mod perfid?

Adica mutarea protestului in zona politica, de unde sa invoce ceea deja se aude insistent: lovitura de stat, rasturnarea votului din decembrie, pentru ca presedintele vrea sa impiedice minunatul program PSD si sa serveasca interese externe.

Repet, este un moment emotional, al furiei extreme legitime, care poate fi insa manipulat. Sa nu subestimam capacitatea GIO de a contraataca si sa nu-i dam munitie. Dragnea nu a abandonat, ci a trecut la ofensiva.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dragnea suspendare presedinte, #proteste ordonanta penala , #proteste