Ponta, confruntat cu un protest la Guvern in plina campanie electorala

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 10:28
3559 citiri
Ponta, confruntat cu un protest la Guvern in plina campanie electorala
Foto: Arhiva

Sindicalistii de la Cartel Alfa, dar si membrii Federatiei "Solidaritatea Sanitara" din Romania vor picheta, marti, sediul Guvernului.

Astfel, aproximativ 5.000 de sindicalisti Cartel Alfa vor protesta marti in fata Guvernului, pe care il acuza ca nu si-a respectat promisiunile din campaniile electorale de pana acum.

Sindicalistii cer ca legea dialoglui social sa fie modificata, mai ales ca premierul Victor Ponta le-a promis ca va lua masuri in acest sens, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, protestatarii reclama ca, la trei ani de la ultimele modificari ale legii dialogului social, mai putin de 30% dintre angajati au contract colectiv de munca, conditiile de lucru sunt inumane, iar salariile mici.

Protest la Guvern: Mii de oameni cer sa nu fie transformati in sclavi moderni

Actiunile de protest, care incep la ora 11:00, se desfasoara sub sloganul "Dreptul de a negocia nu se negociaza! Ponta, respecta angajamentul si modifica Legea dialogului social!".

La randul lor, membrii Federatiei "Solidaritatea Sanitara" din Romania participa la mitingul organizat in Piata Victoriei, pentru sustinerea revendicarilor inaintate Guvernului si Ministerului Sanatatii si pentru modificarea Legii dialogului social.

Protestul survine in contextul "esuarii incercarilor noastre de dialog social eficient, exprimandu-ne pe aceasta cale nemultumirea fata de situatia grava in care se afla salariatii din Sanatate", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Sindicalistii spun ca actiunea de protest constituie un semnal de alarma legat de situatia dezastruoasa in care se afla sistemul sanitar, "aceasta afectand atat salariatii cat si pacientii".

"La numarul celor prezenti astazi in strada, in semn de avertisment pentru ceea ce poate urma, guvernantii trebuie sa-i socoteasca si pe cei peste 30.000 de profesionistii care au parasit sistemul sanitar in ultimii ani pentru a lucra in strainatate", arata organizatorii.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#proteste Guvern Sanatate, #proteste Cartel Alfa contract munca, #proteste Victoriei dialog social , #proteste