Presa straina,: Romania, intre a opta zi de proteste si apelul SUA la pace

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 13:31
3262 citiri
Presa straina,: Romania, intre a opta zi de proteste si apelul SUA la pace
Foto: msnbc.msn.com

Presa straina aloca spatii importante in continuare protestelor din Romania, unde oamenii au iesit in strada pentru a opta zi consecutiv.

"Jos cu Guvernul" si "Libertate" au strigat protestatarii adunati in Bucuresti, vineri, potrivit CNN, care transmite ca oamenii i-au cerut demisia lui Traian Basescu.

Totodata, se vorbeste despre zeci de raniti si sute de oameni care au fost amendati, dupa mai mult de o saptamana de demonstratii.

Oficialii Statelor Unite au sfatuit romanii, joi, sa nu foloseasca violenta in timpul protestelor si au facut apel la pace.

Mesaj pentru romani de la oficial SUA: Protestati pasnic, nu recurgeti la violenta

"Multe tari din Romania si din restul lumii se confrunta cu reactii din partea populatiei, care protesteaza fata de masurile de austeritate, pe care guvernantii au fost nevoiti sa le ia", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

"Ceea ce am transmis Romaniei si romanilor este acelasi lucru pe care l-am spus si grecilor", a continuat Nuland.

Protestele au continuat si vineri, in tara si la Bucuresti, in Piata Universitatii.

A opta zi de proteste - ceva mai putini, dar tot fermi

Ploaia si frigul i-au mai tinut in case pe protestatari, in Piata Universitatii adunandu-se aproximativ 1.000 de oameni. In zona s-a circulat normal, jandarmii pazind manifestantii sa nu ajunga pe carosabil.

Si Washington Post scrie despre a opta zi de proteste din Romania, care a adunat sute de oameni in Bucuresti, vineri, in Piata Universitatii, "centrul revolutiei anticomuniste din 1989".

Printre nemultumirile protestatarilor se numara masurile de austeritate si saracia, dar si risipirea banilor publici de catre oficiali, care "par ca se imbogatesc". Totodata, sunt mentionati profesorii care s-au alaturat manifestatiilor, nemultumiti de fondurile insuficiente si de scaderea salariilor. In acelasi timp, publicatia aminteste la randul sau de apelul SUA la adresa romanilor.

Agentia Novinite vorbeste despre 500 de oameni care au cerut demisia presedintelui Traian Basescu si alegeri anticipate, vineri seara. Totodata, aminteste ca Romania a imprumutat 20 de miliarde de euro de la FMI, Banca Mondiala si Uniunea Europeana, in 2009.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#proteste Romania presa internationala, #presa straina proteste Bucuresti, #proteste Romania, #proteste Piata Univeristatii , #proteste