Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Proclamatia de la Campeni: Protestatarii au 12 revendicari

Sambata, 19 Octombrie 2013, ora 22:16
2491 citiri
Proclamatia de la Campeni: Protestatarii au 12 revendicari
Foto: Adevarul

Peste o mie de persoane prezente sambata la Campeni la o adunare populara de protest impotriva proiectului Rosia Montana au adoptat o proclamatie prin care isi afirma dreptul de a-si decide singuri soarta, semnatarii transmitand guvernantilor si politicienilor mai multe revendicari.

Printre cele 12 revendicari ale locuitorilor Tarii Motilor se numara: respingerea de catre Parlament a tuturor proiectelor de lege care prevad masuri speciale de expropriere a cetatenilor romani, precum si alte masuri derogatorii de la regimul legal de protectie a mediului, patrimoniului cultural, apelor, bunurilor publice in favoarea companiilor miniere de orice tip; interzicerea prin lege a utilizarii cianurii in activitatile miniere din Romania; includerea Rosiei Montane pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO; demisia initiatorilor proiectului de lege speciala pentru Rosia Montana - ministrul marilor proiecte, Dan Sova, ministrul mediului, Rovana Plumb, ministrul culturii, Daniel Barbu, precum si a premierului Victor Ponta.

Manifestantii mai cer crearea unei comisii parlamentare de ancheta a afacerii Rosia Montana sub toate aspectele; inceperea de catre institutiile abilitate a cercetarii penale in cazul persoanelor care au semnat sau au participat la elaborarea si avizarea de documente cu privire la proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana.

Alaturi de motii din Campeni si din localitatile invecinate, la miting au fost prezenti si presedintele PRM, Gheorghe Funar, profesorul universitar Ioan Piso, dar si lideri ai adunarilor care au loc in Piata Universitatii. De asemenea, le-au vorbit celor prezenti oameni veniti din Brasov si Cluj.

Cei prezenti au scandat "Afara, afara cu RMGC din tara", "Uniti salvam Rosia Montana" si au afisat bannere cu mesajele "Credinta muta muntii, nu dinamita", "Ministerul Mediului este sclavul Goldului", "Apusenii au stapani motii", "Opriti proiectul minier de la Rosia Montana" si "Uniti salvam toata Romania".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Proclamatie Campeni, #revendicari protestatari Campeni , #proteste