Procurorul "protestatar" spune ca politica lui e sa faca voia Tatalui din ceruri

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 12:20
1951 citiri
Procurorul "protestatar" spune ca politica lui e sa faca voia Tatalui din ceruri

Procurorul Florin Traienut Roman, primul magistrat din tara care a declarat public ca sustine protestele si cere demisia Puterii, a dat o declaratie in fata inspectorilor CSM in care scrie ca politica sa este sa faca voia "Tatalui nostru din ceruri" si care contine o strofa din poezia "Pacient", a lui Adrian Paunescu.

Declaratia data reprezentantilor CSM este una dintre cele mai socante prezentate vreodata de un magistrat, ea terminandu-se cu "Dragul meu popor roman, inclusiv membrii Consiliului Superior al Magistraturii, VA IUBESC!", informeaza Adevarul, care prezinta in facsimil declaratia procurorului Roman.

Desi procurorul Roman a declarat ca inspectorii din comisia trimisa la Arad de CSM nu sunt tendentiosi si ca are incredere intr-o judecare corecta a cazului sau, in timpul audierilor, in fata Parchetului de pe langa Tribunalul Arad aproximativ 20 de persoane, reprezentand asociatii civice si de revolutionari, protestau pentru sustinerea sa.

"Anchetarea procurorului Roman de catre o comisie a CSM nu este normala. Noi sustinem dreptul la egalitatea de sanse. Nu suntem nici haiduci, nici razbunatori", a declarat Marius Oprea, presedintele Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului (CICC), prezent printre sustinatori. De asemenea, si Asociatia Magistratilor din Romania si-a exprimat sustinerea pentru procurorul Florin Roman.

Acesta a intrat in atentia CSM dupa ce s-a alaturat protestatarilor si a declarat ca simte numai lehamite si dezgust fata de Guvern, pe care-l considera a fi incompetent si ticalos. De asemenea, Roman i-a cerut ministrului de Interne, Constantin Traian Igas, sa-si dea demisia, pentru ca este un om de onoare.

Dupa audierea din CSM, Florin Roman risca o mustrare scrisa, avertisment, diminuare salariala sau chiar excluderea din justitie.

Citeste si:
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...