Profesorii ies din nou in strada - pichet la Guvern si la sediul USL

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 09:21

   

Profesorii ies din nou in strada - pichet la Guvern si la sediul USL
Membrii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant protesteaza, luni, in fata sediului Guvernului, dar si al USL. Cei care nu vor protesta in strada, o vor face in unitatile de invatamant, prin purtarea unei banderole albe pe brat.

Potrivit Digi 24, protestele dureaza trei zile, pana miercuri.

Sindicalistii din invatamant cer modificarea Legii educatiei nationale, alocarea, din anul 2014, a minimum sase la suta din PIB pentru Educatie, adoptarea unei legi de salarizare, dar si regandirea programelor scolare si a sistemului de evaluare a elevilor.

Si reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" spun ca vor declansa ample actiuni de protest, din 1 noiembrie, nemultumiti de posibilitatea neindexarii salariilor in 2014. Protestul ar putea culmina cu blocarea anului scolar, spun sindicalistii.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1811 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Ce obraznicaturi
Cu tot cu sndicatele lor. Daca nu va place in invatamint, mergeti la capsuni !
poweraxxel
rank 5
o ipocrizie cat o Romanie ...
Inaintea ultimelor alegeri parlamentare toate sindicatele se inghesuiau sa semneze intelegeri cu USL-ul. Acum sunt nemultumite si vor sa protesteze. De ce? Au ce si-au dorit. Si-au "luat tara inapoi". Sa se spele cu ea pe cap acum, cu tot cu conducatorii pe care si i-au dorit...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor