Profesorii picheteaza Ministerul Educatiei

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 09:04
1218 citiri
Profesorii picheteaza Ministerul Educatiei
Foto: Ziare.com

Federatia Educatiei Nationale picheteaza, vineri, de la ora 15.00, Ministerul Educatiei, informeaza un comunicat al organizatiei sindicale.

"Am asistat consternati la declaratiile primului ministru privind permanenta disponibilitate pentru dialog. Credem ca domnul Boc a uitat ca, de fapt, prin legile asumate a desfiintat institutia dialogului social.

FEN i-a solicitat domnului Boc, la sfarsitul anului trecut, o intalnire de urgenta atat in calitatea de prim-ministru, cat si de presedinte al PD-L pentru a discuta problemele grave cu care se confrunta invatamantul.

Desi a primit aceasta scrisoare, nu a dat curs cererii noastre dovedind in felul acesta ca nu este interesat de soarta salariatilor din invatamant. Din pacate, cu aceeasi indiferenta am fost tratati atat de seful statului, cat si de sefii celorlalte partide parlamentare, fie ei din coalitia de guvernare sau din opozitie. Acesta este unul dintre motivele pentru care colegii nostri au hotarat sa-si manifeste nemultumirea alaturi de ceilalti cetateni ai Romaniei", se mentioneaza in comunicatul FEN.

Potrivit sursei citate, se poate ajunge la forme radicale de protest si chiar la incetarea spontana a activitatii in unitatile de invatamant, daca actualul Executiv nu isi prezinta demisia.

"Vinovat pentru aceasta situatie se face si actualul ministru al Educatiei care, prin toate masurile luate, manifesta un dispret total fata de angajatii din sistem. Consideram ca toti colegii care au participat sau vor participa voluntar la actiunile de protest au dreptul sa-si manifeste public nemultumirea fata de cei care au generat aceasta situatie ", a afirmat presedintele FEN, Constantin Ciosu.

Federatia Educatiei Nationale asteapta instaurarea unui nou guvern si a unui nou ministru al Educatiei cu care sa inceapa negocierea unui nou contract colectiv de munca la nivel de ramura-invatamant si implementarea unei autentice reforme, se mai precizeaza in comunicatul citat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#proteste profesori Bucuresti, #proteste Ministerul Educatiei , #proteste