Plangeri anonime la Protectia Copilului cu privire la copiii care au participat la proteste - UPDATE

Marti, 14 Februarie 2017, ora 23:55
27530 citiri
Plangeri anonime la Protectia Copilului cu privire la copiii care au participat la proteste - UPDATE
Foto: Arhiva/Ziare.com

Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului a cerut in teritoriu ca pana miercuri la ora 16:00 toate directiile sa trimita informari despre sesizarile primite cu privire la parintii care si-au dus copiii la proteste si masurile luate.

Cererea a venit dupa ce mai multe sesizari anonime au fost trimise in legatura cu participarea copiilor la protestele anti-guvern ce au izbucnit cand Cabinetul Grindeanu a incercat sa modifice pe furis Codurile Penale, informeaza Digi24.

Un articol din legea pentru protectia copilului specifica faptul ca parintii nu-si pot folosi copiii in interesul propriu sau pentru a determina modificarea unor decizii ale autoritatilor. Articolul a fost invocat de Protectia Copilului pe 8 februarie, intr-un comunicat de presa adresat celor care merg la proteste insotiti de copii.

UPDATE 23:55 - Explicatiile Ministerului Olgutei Vasilescu

Dupa ce informatiile prezentate de televiziunile de stiri au starnit furia multor romani, Ministerul Muncii a venit cu explicatii si sustine ca, de fapt, singurul motiv pentru care Protectia Copilului a cerut date din teritoriu a fost pentru ca a primit solicitari de la presa in legatura cu astfel de date.

"Ca urmare a cererilor adresate Biroului de Presa al ANPDCA, in baza Legii 544/2001, in legatura cu numarul de plangeri care au fost adresate institutiei cu privire la numarul de persoane care au mers la proteste insotite de copii, Biroul de Presa al Autoritatii a solicitat directiilor din subordine sa comunice daca si cate astfel de plangeri le-au fost adresate. Mentionam ca cererea Biroului de Presa al Autoritatii catre directii a fost adresata doar pentru a oferi un raspuns exact celor care au adresat cereri in baza Legii 544/2001", a scris, pe Facebook, Cristian Vasilcoiu, coordonatorul Biroului de presa al Ministerului Muncii.

El a mai spus ca "aceasta actiune are caracter pur informativ, menita a veni in intampinarea rezolvarii, cu celeritate, a cererilor primite de Autoritate, in baza Legii informatiilor de interes public".

#copii proteste Protectia Copilului, #parinti Protectia Copilului proteste , #proteste