Protest al angajatilor Nestle de la Timisoara, nemultumiti de salariile compensatorii pe care le vor primi dupa inchiderea fabricii

Luni, 18 Martie 2019, ora 17:24

   

Protest al angajatilor Nestle de la Timisoara, nemultumiti de salariile compensatorii pe care le vor primi dupa inchiderea fabricii
Peste o suta de angajati ai fabricii Nestle de la Timisoara au protestat, luni, in fata unitatii, nemultumiti de salariile compensatorii promise de angajatori, dupa anuntul inchiderii productiei in fabrica din oras.

Aproximativ o suta de angajati ai Nestle de la Timisoara au iesit la poarta fabricii purtand pancarte pe care au scris mesaje precum "Egalitate" sau "Respect" si au strigat lozinci precum "Rusine sa va fie".

Oamenii spun ca nu sunt multumiti de salariile compensatorii promise de angajatori, dupa oprirea productiei de la Timisoara.

Angajatii cu vechime mare au reusit sa obtina 13 salarii compensatorii, in timp ce, de exemplu, un angajat cu o vechime de un an va primi trei salarii compensatorii.

"Prin atitudinea lor, oficialii Nestle au demonstrat ca romanii sunt muncitori de mana a doua, in conditiile in care dupa inchiderea unor unitati similare din Occident, pachetul compensatoriu a reprezentat 50 de salarii compensatorii, indiferent de vechime. Pentru persoanele cu varsta de peste 55 de ani s-a mai adaugat o pensie viagera reprezentand 80% din salariul brut. De ce muncitorii romani sa fie discriminati, iar oferta primita sa reprezinte maximum 13 salarii pentru angajatii cu peste 20 de ani vechime in fabrica? Este o bataie de joc la adresa muncitorului roman, un santaj practicat de o multinationala care ne trateaza ca pe sclavi, in comparatie cu angajatii ei din Occident. Motivatia pentru oferta facuta de conducerea Nestle cum ca suntem in Romania si nu se pot acorda salarii compensatorii ca in Occident, este o bataie de joc", se arata intr-un comunicat al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara.

Nestle, cea mai mare companie de produse alimentare si bauturi din lume, isi inchide singura fabrica din Romania, aflata la Timisoara.

Fabrica va fi inchisa pana la finalul lunii mai, fiind vizati aproape 400 de angajati.

Fabrica de la Timisoara produce anual peste 10.000 de tone de dulciuri si cafea, insa produsele vor fi fabricate in continuare in alte zone.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5762 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
japonesula
rank 1
asa ceva in democratie si libertate ...
bine ca nu le-a dat margele colorate in colonia romania
alphpha
rank 5
Mulțumiți-i
PSD-ului, din cauza lui pleacă. Ai lucrat un an și vrei 50 de salarii compensatorii ? Să se tot ducă investitorii din Romania ! Romanii nu sunt muncitori de mana a doua dar nici investitorii nu sunt fraierii unora.
CosmaRacoare
rank 1
Stiti de ce se intimpla asemene lucruri...
Nu stiti!Tot din cauza guvernului,dar cu o mare parte de vina a sindicatului.Cind a fost autorizata firma sa produca in Romania,trebuiau puse conditii care sa favorizeze muncitorii.Guvernul trebuia sa puna conditii,trebuia sa ia in calcul o asemenea situatie de la inceput si deci trebuia in primul rind sa se gindeasca la momentul in care se va inchide fabrica.De exemplu la Ford Craiova,sau la Renault Pitesti,de ce nu se gindesc ce se va intimpla cu miile de muncitori atunci cind se va micsora nr. de autoturisme produse?Se va intimpla,asta este sigur.S-au gandit deja sindicatele la o asemenea situatie,dar guvernul?
DemonBanal
rank 5
guvernul ar trebui sa se intrebe de ce a plecat nestle
ancheta trebuie condusa de daea+ecaterina,
veritabile genii ale timpeniei ambulante :)
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor